Zonguldak’ta kamuda yapılan son ihraçlarla ilgili konuşan CHP İl Başkanı Ahmet Altun;

"Cadı Avı dediğimiz de bu oluyor”

CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, Zonguldak’ta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kamuda yapılan son ihraçlarla ilgili yaptığı açıklamada, Kamuda yapılan ihraçlarla yaşın yanında kurunun da yandığını belirterek, “. Tanıdığım arkadaşlarımı için düşüncem; yüzde 90 Fethullah Gülen’le ile ilişkisi olacağını zannetmiyorum. Kendime yüzde 10’da yanılma payı bırakıyorum. Bu arkadaşların neden alındığı, niçin alındığını bilmiyorum. Bunu kimsede bilmiyor. Bu aşamada söyleyebilmeğim tek şey, kurunun yanında yaş da gidiyor. ‘Cadı Avı’ dediğimiz de bu oluyor” dedi.

“KURUNUN YANINDA YAŞTA YANIYOR”

Son ihraç edilen arasında solcu ve demokrat arkadaşlarının da olduğunu söyleyen Altun, “Zonguldak’ta kamuda ihraç edilenlere bakıldığında daha önceden de tanıdığım sol görüşlü arkadaşlarım var. Bunlarda bu operasyonun içine dahil edilmiş ve ihraç edilmişler. Tanıdığım arkadaşlarımı için düşüncem; yüzde 90 Fethullah Gülen’le ile ilişkisi olacağını zannetmiyorum. Kendime  yüzde 10’da yanılma payı bırakıyorum. Bu arkadaşların neden alındığı, niçin alındığını bilmiyorum. Bunu kimsede bilmiyor. Bu aşamada söyleyebilmeğim tek şey, kurunun yanında yaş da gidiyor. ‘Cadı Avı’ dediğimiz de bu oluyor. İktidar bununla ilgili bir açıklama yapsalar bizde bir yorum yapabiliriz. İhraç edilen arkadaşların içinde solcu, demokrat olduğuna inanıyorum. Bunların neyle suçlandığını kendileri de bizimde bilmemiz gerekiyor. Sonunda da ‘haklılığını sen ispat et’ diyorlar.” diye konuştu.

“ ‘CHP’Lİ DEĞİLİM’ DİYE KAFASINA KOYMUŞ”

Son olarak CHP’den istifa eden Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş ile ilgili demeç veren Altun, Güneş’in belediye başkanlığına seçilmesiyle birlikte CHP ile ilişkisini kestiğini ifade ederek,  “Zerrin Hanım 30 Mart 2014 tarihinde CHP’den Saltukova Belediye Başkanı seçilmiştir. Bir buçuk yıl sonra ben göreve geldim ve 10 aydır da ben burada görev yapıyorum. İki buçuk yıldır il binamıza uğramadığını tespit ettim. Buradan sunu söylemek istiyorum; Zerrin Hanım seçilirken CHP’den seçilmiş ve seçimi aldığı akşamından itibaren ‘CHP’li değilim’ diye kafasına koymuş. Diyelim ben kötüyüm benden evveldeki il başkanı var ondan önce de var. Hepimiz mi kötüyüz? Yani anlayacağınız Zerrin Hanım CHP’den seçildikten sonra CHP’li değilim diye kafasına koymuş ki bizimle iletişime girmeyişi belli ediyor. Parlamenter sistemde böyle bir istifa var. Halkına saygısızlıktır, etik değildir ama Türkiye’nin siyasi tarihinde var. Ben sunu isterdim, Saltukova Belediye Başkanlığı’ndan da istifa etseydi ben gidip tebrik ederdim.” şeklinde konuştu.

Aycan KARADAĞ – AYKUT KARA