Geçtiğimiz günlerde Afrin Operasyonunu eleştirdikleri için gözaltına alınan 3 kişiden biri tutuklanmıştı. Dün de Eğitimci-Yazar Saffet Can, Cumhurbaşkanına hakaret ettiği için gözaltına alındı

Cadı Avı Sürüyor!

Eğitimci-Yazar Saffet Can, dün Zonguldak emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Facebook hesabında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “Beş bin kişiyle Cuma namazına gidiyor” yazdığı için dün Emniyet Müdürlüğü’nde ifade veren Saffet Can,  “Zerrab’ın önünde yatıp, bakan maaşını alan ben değildim. Nefret ve kin dinsin. Ama kime anlatıyorsun? Devlet büyüklerine hakaret etmişim. “Hakaret” denilen şey bizim ahlakımıza aykırı. Kelime dağarcığımız da o kadar kıt değil ama; sorması ayıp, kendinizi cami duvarı mı sanıyorsunuz?” dedi.

“BAŞKA SÖZÜM YOK”

Açıklamasında son iki aylık dönemde Facebook hesabının adeta kitlenmesine vurgu yapan Saffet Can, “Paylaşım” yapamıyorum. İleti gönderemiyorum. Özetle, hesabımın başkası tarafından kullanıldığını düşünerek, Facebook yetkililerini aradım. Şikâyette bulundum. Her başvurumda bana hesabın sahibi olmadığımı söylediler. “Hayır, bu hesap bana ait” dediysem de fayda etmedi. Bunu desteleyen bir kimlik daha gönderin dediler gönderim. Sonrasında Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’ne davet edildim. Cumhurbaşkanına nasıl hakaret ettiğim iddiasıyla ifademi aldılar. Ancak, saldırı başka, savunma başka şey. Devlet bu kadar küçük değil. Başka sözüm yok.” dedi.