Çağdaş Anadolu Halk Oyunları G.S.K.  Bosna Hersek de katıldığı 3 Uluslar arası festivalde ilimizi ve ülkemizi başarıyla temsil ederek yurda döndü.
Zonguldak'ta Türk Halk Oyunlarının yanı sıra Dünya dansları çalışmalarında da bulunan ve her yaştan dans tutkunlarına ulaşmak amacıyla kurulan ilimizin en genç halk oyunları kulübü Çağdaş Anadolu Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği 31 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında Bosna Hersek de yapılan 35.Mostar Blagaj, 14. Konjic ve 9. Podvelezje uluslararası festivallerinde ülkemizi ve ilimizi başarıyla temsil ederek izleyenlere çoşkulu anlar yaşattı. Yaptıkları gösteriler ortalama 5000 seyirci  tarafından izlenerek ilgi odağı oldu ve festival kortejlerinde katılan diğer ülke guruplarıyla birlik de çok renkli görüntüler meydana geldi. 
Çağdaş Anadolu Halk Oyunları G.S.K. Derneği başkanı Sayın Ali Arslan verdiği demeç de ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirterek bu başarıda büyük emeği olan tüm yönetici, hoca ve dansçılara teşekkür etti. Ekim ayında başlayacak olan yeni dönem çalışmalar ve yurtiçi ve yurtdışında katılacakları festivaller için planlamalara başladıklarını ifade eden  Arslan,” her yaştan insanları Dener iş hanında bulunan dernek dans salonumuzda başlatacağımız Türk halkoyunları ve dünya dansları kurslarına davet ediyoruz “dedi.
Emre Can Bayram