Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan ile aralarında aylardır devam eden çatışma nedeniye AKP Genel Merkezine çağrılan ve ziyaret sonrasında kongrede aday olmayacağını açıklayan Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ile ilgili iddia gündeme bomba gibi düştü. Çağlayan'ın ilk kongrede İl Başkan Yardımcısı olması bekleniyor.

Defalarca AKP Genel Merkezine giderek Mustafa Çağlayan'ı şikayet edip çalışmak istemediği söylediği iddia edilen Alan, bu yönde çıkan haberleri de yalanlamamıştı. Başkan Selim Alan'ın ısrarı nedeniyle zor durumda kalan AKP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'in mevcut Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan'ın hukukunu koruyarak bir formül bulmak istediği öğrenildi.

Çağlayan'la yaptığı son görüşmede itidal çağrısı yapan Kandemir'in, son yerel seçimlerde önemli bir başarı kazanan Mustafa Çağlayan'ı önümüzdeki aylarda yapılması düşünülen İl Kongresinde Zonguldak İl Başkan Yardımcısı yapabileceği öne sürüldü. Öte yandan, Mustafa Çağlayan parti kulislerine bomba gibi düşen iddialarla ilgili suskunluğunu koruyor.