MHP Zonguldak 1.’ci sıra adayı, eski Enerji, Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan yaklaşan 25. Dönem Milletvekilliği Genel seçimleri kapsamında, Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde seçim çalışmalarına kaldığı yerden hızla sürdürüyor.
Çakan seçim gezileri kapsamında Çaycuma ilçesinde ilk olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Çaycuma Huzurevine ziyarette bulundu. Huzurevi Müdürü İzzet Örenli tarafından karşılanan Çakan daha sonra huzurevinde kalan yaşlılarla birlikte sohbet etti. Çakan’ın huzurevi ziyaretine, MHP İlçe yönetimi ve Ülkü Ocakları’da katıldı.
Buradaki ziyaretinin ardından Nihat Kantarcı caddesi ile köylü pazarı kısmında kalan esnafı ziyaret eden Zeki Çakan daha sonra ilçeye bağlı Dereköy, Çayköy ve Çomranlı köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi.
ÇOMRANLI KÖYÜ’NDE ÇAKAN’A MEŞALELİ KARŞILAMA
Seçim gezileri kapsamında Çaycuma’nın Çomranlı köyünde ziyaretlerini sürdüren Zeki Çakan burada kalabalık topluluğu tarafından meşalelerle karşılandı. Daha sonra köyde bulunan bir alanda karşılanan Çakan’a yoğun ilgi ve alaka gösterildi.
Uzun kuyruğun oluşturduğu karşılama töreninde Zeki Çakan bakan gibi karşılandı. Ardından kalabalık vatandaş topluluğuna seslenen Zeki Çakan; “Siyaset etik, ahlak ve doğruyu söylemeyi gerektirir. Hayatım boyunca hiç bir zaman siyasette yalan söylemedim” diyerek şunları söyledi. Çakan; “Hiç bir zaman siyasette yapamayacağım bir söz vermedim. Vatandaşa vermiş olduğumuz sözün beni tanıyanlar geçmişten çok iyi bilirler ki vermiş olduğumuz sözün eri olduk. Siyasi hayatım boyunca ülkemin, bölgemin, ilimin, kısacası ülkemde yaşayan vatandaşlarımın menfaatlerini her zaman parti menfaatlerinin üzerinde tuttum. Doğrusu da buydu. Bundan sonra da böyle olacaktır. Bu nedenle, aynı duygularını ve ilkelerini paylaştığım Milliyetçi Hareket Partisi’nden Zonguldak milletvekili aday adayı oldum. 989-1992 yılları arasında Köy Hizmetleri Genel Müdürü olarak görev yaptım. Yaklaşık olarak 100 bin personelle birlikte çalıştım. Ereğli Demir Çelik Fabrikası’nda 2002 yılı öncesinde bin 975 kişi kadrosuz çalışıyor, zaman zaman işten çıkarılıyor ve her an işten çıkarılma endişesiyle yaşıyordu. Ben ise, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini yürütüyordum. Bir gün Ereğli seyahatim esnasında konu işçilerimiz, işçi temsilcilerimiz, sendikamız aracılığıyla tarafıma intikal ettirildi. Bir-iki gün içerisinde fabrika yetkilileri, sendikamız ve işçilerimizle yapmış olduğumuz toplantılar neticesinde bin 975 kişinin kadroya alınma konusunu, ilgili Bakan ile görüşerek gerçekleştirdik. Dolayısıyla bu arkadaşlarımız işten çıkarılma endişesinden kurtularak kadrolu personel oldular. Böylece yaklaşık 8 bin-10 bin kişi Ereğli’de geçim endişesinden kurtuldu. Siyasetçi gerektiğinde masaya yumruğu vurabilmeli, gerektiğinde ağabey gibi davranarak birleştirici bütünleştirici olabilmeli, gerektiğinde bölge menfaati söz konusu olduğunda direnebilmeli ve vatandaşın yanında yer alabilmeli. Bu duygularla tüm hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Çakan konuşmasının ardından köyden ayrılmadan önce kalabalık grup ile hatıra fotoğrafı çektirdi.