Eski Enerji Bakanı ve MHP eski Zonguldak Milletvekili Çakan Zonguldak’ta Vali Çınar’ı ziyaret etti.

Eski Enerji, Tabii Kaynaklar Bakanı ve 25. Dönem eski MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan Zonguldak’ta Vali Ahmet Çınar’ı makamında ziyaret ederek “Hayırlı Olsun” dileğinde bulundu. Çakan’ın ziyaretine MHP İl Başkanı Hamdi Ayan ve Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy eşlik etti.

Bir dizi ziyaret için Ankara’dan Zonguldak’a gelen eski Enerji, Tabii Kaynaklar Bakanı ve 25. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’ı makamında ziyaret etti. Vali Çınar tarafından kapıda karşılanan Çakan daha sonra makam odasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çakan burada yaptığı açıklamasında Vali Ahmet Çınar’a ziyaretinin geç yapmasının nedenini uzaktan Zonguldak için nasıl icraatlar yaptığını takip ettiğini ve halkla iç içe olduğunu ve devletin yanında bir imaj sergilediği dolayısıyla Vali Çınar’ı kutladı. Çakan; “Sayın Valimizi göreve başladıktan sonra kendilerinizi ziyaret edememiştim. Ziyareti geç yapmamın sebebi Sayın Valimizin ilimizdeki yapmış olduğu icraatları uzaktan tanıma fırsatım oldu. Özellikle Zonguldak’a geldiğinden bu yana Zonguldaklı hemşehrilerimizle ve vatandaşlarımızla birlikte devletin yanında olduğu bir imajı sergiledikleri içinde kendileriniz kutluyorum” dedi.

“TTK’NIN ÖZELLEŞTİRİLMESİNİ DEMOKRATİK TEPKİ İLE ÇÖZÜLECEĞİNE İNANIYORUM”

ValiÇınar’ın ziyaretinde konuşan eski MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, son günlerde Zonguldak gündeminde yer alan TTK’nın özelleştirilmesine yönelik de açıklamalarda bulunarak şöyle dedi; “Bugünlerde her zaman olduğu gibi Zonguldak’ımız sıkıntılı günler geçiriyor. Ama hukuk çerçevesi içinde demokratik haklarını kullanarak başta Zonguldak’ın siyasileri, milletvekilleri, demokratik kitle örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları birlik ve beraberlik içinde olurlar ve Zonguldak’ta başta TTK’nın bugünkü konumu itibari ile içine düşeceği sıkıntıyla ilgili madde gereği ile Zonguldak’ın sıkıntılarını yetkililere iletmede ve aktarma da sıkıntı etmezlerse ben inanıyorum ki olay çözülür. Çünkü TTK ile ilgili özellikle 58. Madde içerisindeki yer alan konuların Zonguldaklı yetkililer tarafından kısa zamanda çözüleceği ve demokratik tepkinin konulacağını inanıyorum. Ayrıca bu ziyaretim Sayın Valimizin göreve başlaması ile ilgilidir. Ben 33 yaşında Belediye Başkanı olarak kamu görevine başladım. O günden bugüne kadar da yetkili olduk. Yetkili olmaktan dolayı kendimizi sorumlu tuttuk. Bu sorumluluğumuz yetkiniz olmasa da aynen devam ediyor.”