Çaycuma Belediyesinin düzenlediği 1. Resim Çalıştayı’nda son rötuşlar yapılıyor. Üretilen resimlerden oluşan sergi 31 Temmuz akşamı saat 18.00’de açılıyor 

Çaycuma Belediyesinin düzenlediği ve ülke genelinden 19 değerli ressamın katılımıyla gerçekleşen 1. Resim Çalıştayı’nda artık finale gelindi. Belediye basın bürosundan verilen habere göre Katılan her ressamın ikişer tablo ürettiği çalışmanın sergisi, 31 Temmuz günü saat 18.00’de açılacak. Sergiye çalıştayın küratörlüğünü yapan Sevinç Lüleci’nin sahibi olduğu Galeri Mavist’te eserleri sergilenen diğer sanatçılardan da katılım olacak. Çalıştayda yapılan resimlerin önemli bir bölümü Çaycuma Belediyesine bağışlanacak. Çalışltayın son gününde ressamlar tablolarının son rötuşlarını yaparken, sergi hazırlıklarında da son aşamaya gelindi.

SANATÇILAR SAFRANBOLU VE AMASRA’YI DA GEZDİ

Öte yandan çalıştaya katılan ressamlar Çaycuma gezisinden sonra bir de Safranbolu, Amasra gezisi yaparak çevreyi tanıdı. Gezilerine yol üzerindeki Şeker Kanyonu ile başlayan katılımcılar burada bir HES projesi olduğunu öğrenince şaşkınlığını gizleyemedi. Daha sonra Safranbolu’ya giden sanatçılar, Hıdırlık Tepesi’nden doya doya seyrettikleri ilçedeki tarihi evleri hayranlıkla incelerken, Arasta Çarşısı’nda bol bol alışveriş yaptı. Gezinin son durağı olan Amasra’da tarihin derinliklerinde keyifli yolculuk yapan ressamlar, ufukta bir ışık seli yaratarak batan güneşi çıplak gözle izleme şansını da yakaladı. Grup, akşamın ilerleyen saatlerinde biten geziden son derece memnun vaziyette Çaycuma’ya döndü.

 SERGİMİZ ÇOK GÖRKEMLİ OLACAK

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Çalıştay Küratörü Sevinç Lüleci, “Bir haftadır içinde yaşadığımız Çaycuma’da büyülenmiş gibiyiz. Bölge adeta saklı bir cennet. Doğa, tarih, deniz, yeşil ne arasan var. Her biri bizi bir başka etkiledi. Başta çeşitli üniversitelerden gelen değerli hocalarımız olmak üzere tüm grup, Çaycuma’ya gelmiş olmaktan, Batı Karadeniz’i tanımaktan çok mutlu. Ancak gizli bir el de buraları yok etmekle meşgul galiba. Şaşkınlıkla öğrendik ki hayran gözlerle izlediğimiz Şeker Kanyonu’nda HES, bir dünya mirası olan Amasra’da ise termik santral yapılacakmış. Bunlar hangi akla hizmetle yapılıyor bilmiyorum. Ama şu anda ülkenin bozulmamış doğaya sahip nadide yerlerinden biri olan bu bölgede doğayı koruyacak yatırımlar yapılması gerekiyor” dedi. Lüleci, 31 Temmuz Pazartesi günü saat 18.00’de bir kokteylle açılacak olan serginin çok görkemli olacağını, sanatseverlerce mutlaka görülmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.