Cami var, cemaat var ama imam yok!

 
Zonguldak'ta Asma Mahallesi Aslaniye Camii'ne imam atanmasını isteyen cemaat, camii önüne toplanarak yaşananlara tepki gösterdi.

Zonguldak müftülüğüne bağlı Asma Mahallesi Aslaniye Camii'nde bir yıldan beri kadrolu imam atanmaması camii cemaatini isyan ettirdi.
Camii civarında, Türkiye Taşkömürleri Kurumu(TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü ile çok sayıda iş yerlerinin bulunduğunu söyleyen vatandaşlar, mahallede kalabalık cemaate sahip olduklarını bu yüzden Aslaniye Camii'sine kadrolu imam atanmasını istediler.
Camiilerine imam atanmadığı taktirde CİMER'e şikayette bulunacaklarını söyleyen vatandaşlar, ” Merkezi sistemin arızalı oluşu ve cızırtı nedeniyle Merkezde okunan Ezan-ı Muhammed mahallemizden duyulmuyor. Camiimize bir sene önce kadrolu imam verdiler. O imamın başka yere tayini çıkmasından sonra aralıklarla camimize müezzin görevlendirdiler. Görevlendirilen müezzinler kendi camilerine dönünce camimiz imamsız kaldı. 
Mahalle esnaflarından Muhammet amcamız da olmasa namaz kıldıracak insan bulamayacağız. Müftülük yetkililerinden rica ediyoruz. Camilimize en kısa zamanda imam atanması, aksi takdirde Cumhurbaşkanlığı CİMER'e kadar şikayetçi olacağız” dedi. (Haber Merkezi)