Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın oğlu Can Kantarcı senaryosunu yazdığı “Son Çıkış” adlı filmle “PAZ Dijital İletişim Ödülü”nü kazandı

Bu yıl 37’ncisi düzenlenen İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen ve Türkiye ile komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristleri, uluslararası sinema profesyonelleriyle bir araya getirmeyi amaçlayan “Köprüde Buluşmalar” başlıklı özel bir bölüm de yer aldı.  10’uncu kez yapılan ve Türkiye’nin komşu ülkelerinden sinemacılarla film kurumları arasında yeni işbirliklerine önayak olmayı da hedefleyen bölümde, daha önceden bir jüri tarafından belirlenen post-prodüksiyon aşamasındaki uzun metraj kurmaca filmlerle belgesellerin gösterimi yapıldı. Türkiye’nin yanı sıra komşu ülkeler Azerbaycan, Gürcistan, İran ve Suriye’den toplam 17 film projesi ve Türkiye’den post-prodüksiyonu devam eden 6 uzun metraj filmin sunumlarının yapıldığı bölümde, uluslararası jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda, senaryosunu Can Kantarcı’nın yazdığı  “Son Çıkış” adlı film, PAZ Dijital İletişim Ödülü’nü kazandı. 

ÖDÜL TÖRENİ FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ’NDE YAPILDI
İstanbul Film Festivali kapsamında yapılan uluslararası sunumların ardından ödül ve fon desteği alan proje ve filmler, 13 Nisan Cuma akşamı Fransız Kültür Merkezi ev sahipliğinde yapılan resepsiyonda açıklandı. Paz Dijital İletişim Ödülü’nü kazanan Can Kantarcı’nın senaryosunu yazdığı “Son Çıkış” filminin yönetmeni Ramin Matin ve yapımcısı Emine Yıldırım'a ödülleri Paz Film Ajansı Kurucusu İmre Tezel tarafından verildi. Resepsiyonda ayrıca “Color Up Post-prodüksiyon Ödülü”, “Başka Sinema Ödülü” ve “Daire Creative Görsel Tasarım Ödülü”nü kazanan filmlerin yapım ve yöneticilerine de ödülleri sunuldu. “Son Çıkış”ın başrollerinde Deniz Celiloğlu ile Ezgi Çelik oynarken, Ramin Matin yönetmenliğini, Emine Yıldırım, Oğuz Kaynak da yapımcılığını üstlendi.