Zonguldak Barosu Başkanı Avukat İbrahim Kerem Ertem, Gaziantep’te bir avukatın katledilmesine baro adına tepki gösterdi. Ertem, “Bu tür canice eylemler, avukatların misyonlarına yönelik eylemlerdir” dedi.

Ertem konu üzerine bir de basın açıklaması yaptı.

Baro Başkanlığı’ndan yaptığı yazılı açıklamasında Ertem şöyle dedi:

Gaziantep Barosu Avukatlarından meslektaşımız İsmail Akkaya’nın bürosuna kapısı kırılarak girildiğini ve uğradığı silahlı saldırı sonucu başından vurularak katledildiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Avukatlık; kanun gereğince, hukuk kurallarının hakkaniyete uygun olarak resmi ve özel makamlar önünde uygulanmasını sağlayan, hak ve taleplerin savunuculuğunu kanunlar ve hukukun temel ilkeleri çerçevesinde icra eden meslektir. Bireylerin ve halkın vekili olmaktan öte, özgürlüklerin de hayat bulmasına katkı veren avukatların, hukuk devleti ve hukuka uygun toplumun asli unsuru olduğundan şüphe yoktur.

Avukatların; hukukun, devlet ve toplum yaşantısının temel değeri olduğuna ilişkin taleplerini her türlü zorluk, baskı ve engellemeyi dahi dile getirmeye ve bu uğurda çalışmaya devam etme iradesini hemen her gün ortaya koyduklarından şüphe yoktur. Mesleğin icrasında hangi olumsuzluklar engel teşkil ederse etsin avukatlar ve barolar insan, kamu ve insanlık değerleri için tarihten kaynaklanan sorumluluk ve güçle hukuk mücadelesine devam edecektir ve bir gün bir avukatın hukuki yardımından yararlanma ihtiyacını hemen herkesin hissedebileceği gerçeği karşısında, avukatların ve baroların hukuk düzeni içerisindeki konumlarını güçlendirme gereğine hemen herkesin destek vermesi gerekir.

Meslektaşımıza yönelik canice eylem aynı zamanda avukatların toplumsal ve hukuki misyonlarına yönelik olarak da anlaşılmalıdır. Bu eylemi şiddetle kınıyor, merhuma Allah’tan rahmet, meslek camiamıza, Gaziantep Barosu'na ve merhumun yakınlarına başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz.