CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, AK Partili meclis grubunun “Ebru muhasebeye gelsin” şeklindeki ifadesine yanıt verdi. Yaptığı açıklamada AK Parti’nin genel siyaset anlayışının ‘çarpıtmalardan’ ibaret olduğunu belirterek partinin belediye meclis üyelerine tepki gösteren Uzun, “Sizin gibi kelime cambazlığını beceremem. Açıklamam da her iki partinin meclis grubunun mesleki dağılımına dikkat çekmem hizmet anlayışını ortaya koymaktı bunu anlamadığınızı da düşünmüyorum sadece işinize gelmedi.Tutup da bu cümleden mesleki olarak sizi aşağıladığımı çıkarmak gerçekten gülünç .Ben bu yaşıma kadar böyle bir hadsizliği hiç yapmadım yapmamda. okuduğunuzu anlayabilmenizi çok isterdim bir açıklama ancak bu kadar çarpıtılır .Gerçi genel siyaset anlayışınız bu olduğu için çok da yadırgamadım” ifadelerini kullandı. 
“PARİS OLSA NE YAZAR”
AK Parti hükümetinin ülke rejimini dinamitlediğini belirten Uzun, “ülkede rejim değiştikten, çoluk çocuk tarikatların elinde oyuncak olup cinsel istismarlara uğrarken, denetimsiz ne idüğü belirsiz yurtlarda cayır cayır yanarken, yolda yürürken insanlar terör eylemlerinde can verirken, bu vatanın evlatları hemen her gün sizi kandıran terör örgütleri tarafından şehit edilirken sizin tabirinizle varsın Zonguldak ‘çöp şehir’ olsun …..Paris gibi olsa da ne yazar …ne sefasını sürebiliriz ne mutlu olabiliriz. Tabi bunu benim gibi hisseden vicdan sahibi güce tapınmayan insanlar adına söylüyorum. Beni münferit ilan edip bir takım iddialarda bulunarak da kendi saygınlığınızı Zonguldak halkının gözünde kanıtlamak istiyorsunuz belli ki .Eyvallah kabul!” dedi. 
“O TAŞLAR, DÖNER BAŞINIZI YARAR”
AK Partili grubun “muhasebe” çağrısına “gelin birlikte gidelim” diyerek yanıt veren Uzun, “Dediğiniz üzere muhasebeye gidip şu Zonguldak halkına kazık atan dolandıran kimlermiş bir bakayım dedim. İyi ki gitmişim!! Öncelikle şunu belirtmek isterim kişilerin içine düştüğü sıkıntılardan siyasi rant devşirmek bizim siyasi ahlakımızda yoktur ama elindeki taşı hiç günahı olmayan atsın diye bir söz vardır. Şimdi size diyorum ki gelin birde beraber gidelim o isimleri öğrenelim bakalım hangi oteller ,hangi işletmeler,hangi inşaatlar var en yüksek borcu olanlar içinde? Hele daha geçmişe sizin döneminize gidersek hangi yöneticilerinizin hangi suçtan mahkemelik olduğuna kadar, o attığınız taşlar döner sizin başınızı yarar. Ki bu bize göre çok normaldir insanlar dar boğaza düşebilir bundan nemalanmak kişileri rencide etmek bize göre etik değildir. Ama madem konuyu buraya getirdiniz gidip bu isimleri beraber öğrenelim ve kamu oyuna açıklamayı da siz yapacaksınız, kast ettiğiniz isime karşı başka kimler var açıklayacaksınız kim hangi partiden isterseniz onu da açıklayın VARMISINIZ?? Hodri meydan kim ne kazık atıyor bu şehre beraber bakalım ..Öyle çamur at izi kalsın yok ! Gerçeği herkes görsün bilsin. Eğer millet vekilimiz bu ekonomik sıkıntıya düşmemiş olsa ne üzerinden siyaset yapacaktınız merak ediyorum.Atatürk Devlet Hastanesi’nin ihalesini alan ve her insanın başına gelebilecek bir sıkıntı yaşayan Vekilimiz üzerinden sürekli CHP’ye saldırmanız gayri ahlakidir . Taraf olmayan bertaraf olur sözü hafızalarımızdadır .Adını burada vermeyeceğim ama partinizde yöneticilikte yapmış bir kişinin iflas erteleme talebini bir günde kabul edip Sayın milletvekilimizin şirketinin talebini sekiz ay beklettiniz .Keşke Zonguldak’ı ve halkını gerçekten düşünseydiniz . CHP’ ye buradan iyi siyasi hamle yaparız kurnazlığı gütmeyip yardımcı olsaydınız .İflas erteleme talebi kabul edilseydi o hastane çoktan hizmete girdiydi belki de …Bu şehrin yıllarını siyasi rant hesabıyla çalanlar kim herkes görüyor” ifadelerini kullandı.