AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, DSİ Genel Müdürü Murat Acu’yu ziyaret ederek Zonguldak’ta devam eden projeler ile 2018 yatırım programını görüştüklerini belirtti.
Milletvekili Çaturoğlu sözlerine şöyle devam etti; “DSİ Genel Müdürü Murat Acu’yu makamında ziyaret ederek İlimizde devam eden baraj, gölet, içme suyu tesisleri ve isale hatları, dere ıslahı, taşkın koruma projeleri ile 2018 yatırım programına alınması gereken projeler üzerinde verimli bir çalışma yaptık ve taleplerimizi ilettik. 
Ereğli Gülüç Çayında halen Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü tarafından temizleme çalışması devam etmektedir. Temizleme çalışması tamamlandıktan sonra taşkınlardan korunması için Gülüç Çayının biran önce Islah edilmesi gerektiğini ve bu konuda ERDEMİR ile görüşülerek Islah projesinin yapılması gerektiğini belirttim. 
Diğer taraftan Alaplı Su Birliği heyeti ile birlikte daha önce DSİ’ye yaptığımız ziyarette de gündeme getirmiş olduğumuz 2 Belediye Merkezi ve 65 köyü ilgilendiren arıtma ve isale hattı ile Ereğli Aydınlar Deresi Islahı ve Köprü projesinin 2018 yatırım programına alınmasını, ayrıca Alaplı Deresi Deniz kenarından 2-3 km estetik proje yapılmasını, yine Alaplı Deresi üst havza istikşaf ön inceleme raporunun hazırlanarak proje işinin hızlandırılmasını  talep ettim.”