Kdz.Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifinin pazar günü yapılan mali genel kuruluna katılan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, burada yaptığı konuşmasında; esnaflara yönelik yapılan katkılar, çekler, iflas ertelemeleri, vergisini peşin ödeyen esnafa vergi indirimi, Ereğli-Zonguldak ve Ereğli-Devrek yolları ile referandum çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. Çaturoğlu’nun basın danışmanlığından yapılan açıklamaya göre ykonuşması şöyle;

“ESNAFA KATKI SAĞLADIK”

“Esnafımızın sanatkârımızı hak ettiği noktaya ulaşması adına; Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlar Kurulumuz, Milletvekillerimiz,Belediye Başkanlarımız ve teşkilatlarımız bu noktada çalışıyor.

Plan ve Bütçe Komisyonunda çalışmalarımız devam ediyor. Esnaf ve Sanatkârımızın rahatlatmak için neler yapmışız bir bakalım. 2008 yılı Dünya atlatamadı. Altını kalın çizgilerle çizmekte fayda var. Bugün çektiğimiz sıkıntılarda oradan kaynaklanmaktadır.

“ÇEKLERE CEZA GETİRDİK, İFLAS ERTELEMEYİ ZORLAŞTIRDIK”

Çek denilen bir ödeme aracı var. Cezası yoktu.  Plan Bütçe komisyonunda önerge verdik. Çekin ödenmemesi durumunda müeyyidesini getirdik.  Esnafın güvenle çek almasını sağladık. Devasa firma iflas erteleme almış mahkemede alacaklılar hiçbir şey alamıyor. Şirketler İflas ertelemeyi rahat yapıyordu.Yaptığımız düzenleme ile iflas ertelemeyi de zorlaştırdık.

“PEŞİN VERGİ ÖDEMELERİNDE YÜZDE 5 İNDİRİM YAPTIK”

Kendi işini yapacak genç esnaflarımıza hibe veya düşük krediler verdik. Bu kredilerden ev hanımları da yararlandı. Mesela Sicil affı getirdik. Vergiye barışık olan düzenli ödeyen esnafımıza yüzde 5 indirimli ödemesi imkânını getirdik. Şimdi geçen hafta plan ve bütçe komisyonunda esnafın lehine önemli düzenlemelere imza attık, atmaya da devam edeceğiz  “

“YENİ AŞKLAR ARAYACAĞIZ”

Çaturoğlu karayolları ile ilgili eleştirilere ise;  “Ereğli-Zonguldak ve Ereğli-Devrek karayollarına yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah bu yollar 2018’in ortalarında tamamlanacak ve bu aşk bitecek, yeni aşklar arayacağız” dedi.

 

“REFERANDUMDAN TÜRKİYE’NİN İSTİKRARLA GÜVENLE ÇIKACAĞINI, BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUKLA EVET DİYECEĞİNİ UMUDUNU TAŞIYORUZ”

16 Nisan Pazar günü yapılacak olan referandumla ilgili olarak, “Şu anda ortamı germeye gerek yok. Biz referandumdan Türkiye’nin istikrarla güvenle çıkacağını, büyük bir çoğunlukla evet diyeceğini umudunu taşıyoruz.” 

Çaturoğlu, Kimse referanduma sunulan 18 maddeden bahsetmiyor, nedir bunlar demiyor. Yok rejim değişecek, Yok Cumhurbaşkanlığı sistemi gelecek; asacakmış, kesecekmiş; bırakın bunları bilimsel şeyler söyleyin. Cumhurbaşkanının yardımcıları olacak. Cumhurbaşkanı yürütme görevini yapacak. Parlamento yasama işini yapacak. Yargıda yargı işini yapacak. Diyorlar ki; “kuvvetler ayrılığı.” Nerede kuvvetler ayrılığı! Cumhurbaşkanının şu anda sorumluluğu var mı? Bir sürü yetki vermiş anayasa, Cumhurbaşkanına; vatana ihanet dışında hiçbir suçla suçlayamıyorsunuz ama şimdi, Cumhurbaşkanının da sorgulanabileceği yargılanabileceği bir sitem ortaya çıkıyor. Bu iş bu kadar basit.  Ortamı germeye gerek yok. Biz seçimden Türkiye’nin istikrarla güvenle çıkacağını büyük bir çoğunlukla evet diyeceğini umudunu taşıyoruz.” dedi.