AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu basın açıklaması yaparak Alaplı ve Gökçebey ilçelerine hastane yapılacağını söyledi.
Alaplı ve Gökçebey ilçelerine hastane yapılmasının 2016 yatırım programına alındığını söyleyen AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu; “Alaplı Devlet Hastanemiz 1999 yılında hizmet vermeye başlamış, daha sonra ek bina ve diyaliz merkezi de ilave edilerek 32 yataklı D sınıf hastane olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Ancak, hastanemizin fiziki yapısının iyi olmaması ve bazı ana branşlarda doktor bulunmaması nedeniyle hastalarımız en yakın ilçe hastanelerine gitmektedirler. Sağlık Bakanlığının “Sağlıkta Dönüşüm” çalışmaları çerçevesinde Alaplı Hastanemiz incelenmiş ve iyileştirme yatırımı yapılmasına karar verilmiş, bu aşamada ilçemize yeni hastane yapılmasına olumlu cevap verilmemiştir. Öte yandan Gökçebey’deki E1 sınıfı hastanede Gökçebeyli hemşerilerimizin sağlık taleplerine olumlu cevap verememektedir. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığımızın gerek taşra, gerekse merkez birimleri ve Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu ile tarafımca müteaddit defalar görüşmeler yapılmıştır. Girişimlerimiz ve çabalarımız sonucu Alaplı’ya yeni bir hastane yapılmasına, bu hastanenin C sınıfı olmasına, Gökçebey ilçemize de 20 yatak kapasiteli yeni bir hastane yapılmasına karar verilmiş ve her iki hastanemizde 2016 yılı yatırım programına alınmıştır. Her iki hastanemiz içinde yer tespit ve tahsis çalışmaları devam etmektedir. “ şeklinde konuştu.
“112 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNDE KULLANILMAK ÜZERE İLİMİZE 9 AMBULANS TAHSİS EDİLDİ”
112 Acil Sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Zonguldak’a 9 ambulans tahsis edildiğini söyleyen Çaturoğlu; “Sağlık Bakanlığı 2015’de ihalesini yaptığı 700 ambulanstan 9 tanesini 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde kullanılmak üzere İlimize tahsis etti. Nisan ayında yapılacak planlamada ilimize bir ambulans daha tahsis edilecektir. İlimize hayırlı olmasını diliyor, Başta Sağlık Bakanımız olmak üzere emeği geçen Bakanlık yetkililerine Zonguldak halkımız adına teşekkür ediyorum" dedi.