Çaycumalılar Derneği adı altında kurulan dernek dün Ramazan Taşdemir başkanlığında  çalışmalarına başladı. Taşdemir yaptığı açıklamada ilçelerine hizmet için yola çıktıklarını belirterek şu beyanatı verdi:  “Bugün Çaycuma’mız için çok önemli olduğunu düşündüğümüz tarihi bir gündür. Zonguldak’ımızda bulunan çeşitli il ve ilçeleri temsilen kendi kültürlerini örf ve adetlerini yaşatacak çeşitli dernekler vardır. Bu dernekler zaman zaman kendi kültürlerini geleneklerini çocuklarına ve gelecek nesillerine tanıtmak için sosyal kültürel etkinlikler düzenlemektedirler. Kendilerini bu çalışmalardan dolayı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Ancak bizler Çaycumalılar olarak bazı talihsizliklerden dolayı on yıldır bu çalışmalardan uzak kaldık. Bu sebeplerdedir ki bizlerde Zonguldak’ımızın en güzel ve büyük ilçelerinden biri olarak Çaycumamızın gerekli çalışmalardan yoksun olmasından dolayı hiç bir kültürel sosyal etkinliğimizin olmamasından üzüntü duymaktayız.

Bu nedenle başta sivil toplum örgütlerimiz Türkiye Taş Kömürü Kurum çalışanları, Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan bürokratlarımız, çeşitli siyasi partilerimizde görev yapan arkadaşlarımız, gerek belediyelerde gerekse sendikalarda, gerek özel kurumlarda çalışan arkadaşlarımızla beraber bir araya gelerek gerekli konsensüs oluşturarak;

Çaycumamızı, köylerini ve çevresini güzelleştirmek, ekonomik, sosyal, kültürel alanlarda çalışmalarda bulunmak, Yöresel gelenek ve göreneklerimizi artırarak yeni nesillere öğretmek gençler arasındaki birliği beraberliği sağlamak, sosyal etkinlikler düzenlemek, eğitim gören başarılı gençlere maddi ve manevi yardımlar temin etmek ve dernek merkezinde ve başka salonlarda çeşitli seminerler düzenlemek, ilgili makamların denetimi ve gözetimi altında üyelerimiz arasındaki ilişkileri geliştirerek kültürel ve sosyal dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamak, ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile kısa adı (ÇAY DER) olan Çaycumalılar Derneğini kurmuş bulunmaktayız. 

 İlçemiz Zonguldak’ımızın en güzel İlçelerinden biridir. Doğasıyla, yerleşim alanıyla, Filyos Çayının İlçemizde olması karayolları, demir yolu, havaalanı, yapımı devam eden Filyos Limanı, organize sanayimizin Perşembe Beldemizde bulunması yeni kurulacak olan organize tarım sanayimizin Çaycumamızda kurulacak olması, başta kanatlı hayvan üreticiliği, manda yoğurdumuzun ilçemize özgü olması, seracılık olmak üzere bir çok yan sanayimizin olması sebebiyle bu derneğimizin önemi bir kat daha ortaya çıkmıştır. Ayrıca şimdilik Avrupa’ya çalışan havaalanımızın gerekli çalışmalar yapıldığı takdirde iç hat seferlerinin de başlayabileceği bir gerçektir. Ayrıca Türkiye’nin en büyük projesi olan Filyos Vadi Projesinin ilçemizde olması da İlçemizin önemini artıran önemli bir faktördür.

İnşallah bizlerde sizlerin desteği ile derneğimizi daha aktif çalıştırarak diğer sivil toplum örgütlerimizle, Kaymakamımız başta olmak üzere Çaycuma ve Belde  Belediyelerimizle ortak çalışarak Çaycumamızın kalkınmasında, sosyalleşmesinde ve kültürel anlamda tanıtılmasında rol alarak katkı sağlamak istiyoruz.

Dünya ve siyasi görüşü farklı olan tüm hemşerilerimizi ortak paydamız olan Çaycumamıza hizmet amacıyla derneğimiz çatısı altında buluşturarak tecrübe ve görüşlerinden yararlanmak istiyoruz.

 Başta Çaycuma Kaymakamımız, Belediye Başkanlarımız, diğer İl ve İlçelerde Çaycumamıza hizmet amacıyla kurulan derneklerimizle istişare içinde çalışarak sivil toplum örgütlerimizin mahalle ve köy muhtarlarımızın destekleriyle Çaycumamıza gereken hizmetlerin gelmesinde öncü olmaya destek vermeye çalışacağız. Bu konuda Kurucu Yönetim Kurulu Arkadaşlarımıza sonsuz güveniyor beni bu derneğin Yönetim Kurulu Başkanı olarak bu onurlu göreve layık gördüklerinden dolayı sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Sizlerin huzurunda kendilerini mahcup etmemek için kendilerinden habersiz herhangi bir çalışmamın olmayacağını kamuoyu önünde bildirmek istiyorum. Ve bu onurlu göreve layık olmaya çalışacağım.

Yeni kurduğumuz bu dernek başta Zonguldak’ımıza güzel İlçemiz Çaycumamıza ve diğer İl ve İlçelerde yaşayan hemşerilerimize hayırlı olmasını Cenabı Allahtan temenni ederim.

Ayrıca diğer İlçelerden bize üye olmak kaydıyla destek veren herkese Yönetim Kurulumuz adına teşekkür ediyorum.

Zonguldak’ta çalışan bürokratlarımız ve çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyor desteklerini bekliyoruz.

Derneğimize maddi manevi destek veren kurum ve kuruluşlarımıza, işadamlarımıza  şahsen yardımda bulunan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

Zamanlarından feragat eden bu oluşumun oluşmasında elini taşın altına koyan yönetim kurulu arkadaşlarım

Başkan Yardımcımız GMIS Üzülmez Şube Yöneticisi Erkan ÜSTÜNTAŞ’a

Dernek Sekreteri İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Şefi Muhammet ÖZDEMİR’e

Sayman Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Kilimli İşletme Müdürlüğü Emniyet Şefi Serkan KINICI’ya

Kurucu Yönetim Kurulu Üyelerimiz Türkiye Taş Kömürü Kurumu Karadon Müessesesi Kilimli İşletme Müdürü Hüseyin ÇINAR’a

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü İşletme Müdür Yardımcısı Kemal Esat TOPUZ’a

Kilimli İşletme Müdür Yardımcısı Maden Mühendisi Ali Karagöl’e

Türkiye Taş Kömürü Kurumu Karadon Güvenlik Amiri Nadir TOPUZ’a

Türkiye Taş Kömürü Kurumu Kilimli İşletmesi Hazırlık Şefi Bayram SOYAY’a

BEÜ Güvenlik Amiri Abdullah YÜZLÜ’ye

GMİS Karadon Şube Yöneticisi Akın DEMİRSOY’a

GMİS Karadon Şube Yöneticisi Hasan AYDIN’a

TTK Üzülmez Ocak Mekanik Postabaşı Erdal BIÇAK’a Yönetim Kurulu Başkanı olarak sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Hepinize teşekkür ederim.”