Çaycuma Belediyesinin düzenlediği 4. Çaycuma Günleri, 20 Temmuz Perşembe günü, 15.00’te, resim sergilerinin açılışıyla başlıyor. Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları, Serap Yenici, Nez, Edip Akbayram gibi ünlü sanatçıların sahne alacağı etkinlikte, yerel sanatçılarını sıra birçok kültürel aktivite de yer alıyor.

Bayraktaroğlu’ndan Rektör Özölçer’e Ziyaret Bayraktaroğlu’ndan Rektör Özölçer’e Ziyaret

Çaycuma Belediyesinin Çaycuma’nın ilçe olarak ilan edilişinin 79. yılı nedeniyle düzenlediği 4. Çaycuma günleri, 20 Temmuz Perşembe günü, 15.00’te, “Atatürk portreleri” ve “Cumhuriyetin İlk Kenti Zonguldak” adlı resim sergilerinin açılışıyla başlıyor. Çaycuma Belediyesi giriş katında açılacak sergilerde 50 Zonguldaklı ressamın resimleri yer alıyor.

NİHAT YASA “YAKIN TARİHTE ÇAYCUMA VE ZONGULDAK KÖMÜR HAVZASI” ADLI BİR KONFERANS VERECEK
Sergilerin açılışının ardından, 16.00’da, Çaycuma Belediyesi Çarşamba Salonu’nda Tarihçi-Yazar Nihat Yasa, “Yakın tarihte Çaycuma ve Zonguldak Kömür Havzası” adlı bir konferans verecek. Saat 19.00’da, bu kez, Çaycuma Belediyesi Perşembe Salonunda, Devlet Opera ve Balesi sanatçıları bir konseri verecek. Etkinliklerin birinci günü Saat 20.00’de başlayacak “Yerel Sanatçılar Konseri” ile son bulaca. Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezindeki konserde, sırasıyla Mevlüt Toplu, Hayati Yüzlü, Baki Kalaycıoğlu ve Hayrettin Bilir sahneye çıkacak.

RESİM ÇALIŞTAYINDA, DEV TUVALLERE, ÇAYCUMA VE CUMHURİYET DEĞERLERİ CANLI PERFORMANSLA ÇİZİLECEK
Etkinliklerin ikinci günü olan 21 Temmuz’da Figen Ramazanoğlu, Ayda Sezgingil Doğan, Zehra Cengiz, Kürşat Coşgun, Fahri Eyican, Mete Arif Tokmak, Cengiz Alabaş, Can Akar, Ozan Akar ve Mete Arif Tokmak tarafından saat 11.00’de, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Öğretmenevi yanında yapılacak resim çalıştayı ile başlayacak. Ressam ve karikatüristler, çalıştay sırasında, portre resmi ve karikatürü performansı,  suluboya performansı, 2x2 metrelik dev tuval üzerine “Çaycuma ve Cumhuriyet değerleri” portre performansını canlı olarak yapacak. Etkinlikle saat 14.00 Ada Spor Merkezi’nde başlayacak tenis, Çaycuma Spor Merkezi’nde 15.00’de başlayacak yüzme yarışmaları ile devam edecek.

ÜNLÜ SANATÇI NEZ SAHNEDE OLACAK
Aynı gün Saat 20.00’de ise Cumhuriyet Meydanı’na kurulacak sahnede yerel sanatçılar Kenan Albayoğlu ve Sezai Çağdaş saat 19.00’da sahneye çıkacak. Ardında 22.00’de başlayacak zumba gösterinin ardından, 22.30’da ünlü sanatçı Nez sahnede olacak.

“OSMANLI VE CUMHURİYET ARŞİVLERİNDE ÇAYCUMA” KİTABININ TANITIMI YAPILACAK
Etkinliklerin son günü olan 22 Temmuz Cumartesi günü resim çalıştayı aynı adreste aynı canlı performanslarla devam edecek. Etkinlikler Prof. Dr. Seyfullah Kara’nın editörlüğünü yapıp, Prof. Dr. Recep Karacakaya, Prof. Dr. Barış Sarıköse, Dr. Öğretim Üyesi İsmail Yücedağ’ın hazırladığı “Osmanlı ve Cumhuriyet Arşivlerinde Çaycuma” kitabın tanıtımı ile devam edecek. Çaycuma Belediyesi Çarşamba Salonu’nda yapılacak tanıtım toplantısı saat 15.00’de başlayacak.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ KAYMAKAMLIK ÖNÜNDEN BAŞLAYACAK
Aynı gün Saat 18.00’de başlayacak kortej yürüyüşü için 17.30’da Kaymakamlık binası önünde toplanılacak. Çaycuma Belediyesi Bandosu eşliğindeki kortej kaymakamlık önünden Özgürlük Meydanı’na kadar yürüyecek. Son derece renkli olması planlanan kortej yürüyüşü sırasında halkoyunları ekipleri de belirlenen yerlerde gösteri yapacak.

ETKİNLİKLERİN FİNALİ EDİP AKBAYRAM KONSERİ İLE YAPILACAK
Özgürlük Meydanı’ndaki etkinlikler saat 19.00’da halkoyunları şenliği ile başlayacak. 20.30’da şarkılarını söylemeye başlayacak Serap Yenici’nin ardından, 22.00’de Edip Akbayram sahneye çıkacak. Etkinlikler bu konserle son bulacak. Etkinlikler boyunca Çaycumalı kadınların el işleri sergisi ile yerel yazarların imza günleri devam edecek.

TARİHİ, KÜLTÜREL BİRİKİMİ, DOĞAL DEĞERLERİ BOZULMADAN GELECEK KUŞAKLARA AKTARMAK İSTİYORUZ
Çok yönlü bir program hazırladıklarını söyleyen Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz Çaycuma Günleri’ni oldukça zengin bir içerikle hazırladık. Sergiler, imza günleri, kitap tanıtım toplantıları, spor karşılaşmaları, konserler, canlı resim performanslarının yer aldığı etkinliklerde ulusal sanatçılarımızın yanı sıra yerel değerlerimiz de büyük yer tutuyor. Tüm etkinliklere Çaycuma ve Zonguldak damgası hakim. Amacımız sahip olduğumuz tarihi, kültürel birikimi, doğal değerleri bozulmadan gelecek kuşaklara aktarmak.” dedi.

CANIMIZI SIKAN OLAYLARDAN UZAKLAŞIP RUHUMUZU DİNLENDİRME ZAMANI
Kantarcı açıklamalarını, “Çok üzüntülü günler geçirdik. Depremler, seller yaşadık. Şimdi artık biraz da canımızı sıkan olaylardan uzaklaşıp ruhumuzu dinlendirme zamanı. Çaycuma Günleri bunu yapmak isteyenler için birçok fırsat sunuyor. Ben etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederken,  tüm Zonguldaklıları, Bartınlıları, Karabüklüleri birlikte olmaya, birlikte çağırıyor, Çaycuma Günleri’ne davet ediyorum.” diyerek tamamladı.