CHP Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya Çaycuma Belediyesine yaptığı ziyarette, “CHP’li belediyeler ciddi projelere imza atıyor. Çaycuma Belediyesi de kendini hissettiren belediyelerimizden” dedi. 

CHP Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Mehmet Zeki Gündüz ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Fuat Çetin’le birlikte Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’yı ziyaret etti. CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol’un da katıldığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kantarcı belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler de verdi. Kantarcı, “Geldiğimizde 17 milyon liralık bir bütçemiz vardı. Borcumuz 32 milyondu. 3 milyon da sonradan çıktı. Toplamda 35 milyona lira gibi, bütçemizin iki katı bir borçla belediyeyi devraldık. 2018 bütçesini, 42 milyon lira olarak bağladık. Buna karşılık borcumuz 22 milyon lira. Eski borçları yapılandırarak ödüyoruz. Biz de borçlanıyoruz, kredi alıyoruz. Ama bunların tümünü yatırıma harcıyoruz. Cari harcamalar için kredi kullanmamız mümkün değil” dedi. 

ÇAYCUMA BELEDİYESİ KENDİNİ HİSSETTİREN BELEDİYELERİMİZDEN
Son yaşanan domates krizinin ardından, parti olarak, üreticiyi desteklemek için geliştirdikleri bir model nedeniyle tüm ülkedeki CHP’li il belediyelerini ziyaret ettiklerini söyleyen Kaya, “Burada az zamanda çok işler yapılmış. Bu çalışmaların burayla sınırlı kalmaması lazım. Bunun daha büyük çapta hem genel merkeze, hem de tüm ülkeye yansıması ve örnek olmasını istiyoruz. Belediyelerimiz belediyecilik anlamında ciddi projelere imza atıyor. Birçok yoksunlukla boğuşmasına karşın AKP’li belediyelerden çok daha başarılı işler yapıyor. Biz kırsal alandaki üreticilerle tüketicilerin buluşabileceği mekanizmaları yerel yönetimler vasıtasıyla oluşturmaya çalışıyoruz. Bu amaçla il belediyelerimizin tamamını ziyaret ederek bu kapsamda neler yapabileceğimizi konuşuyoruz. Çaycuma Belediyesi de kendini hissettiren belediyelerimizden. Zonguldak’a gelmişken buraya uğramamak olmazdı. Bu amaçla da buradayız” dedi.