Çaycuma Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu’nun öğretmen ağabeyi Mustafa Arcaklıoğlu’nun, 1 Eylül 2016 Tarih ve 672 Sayılı KHK ile çalıştığı Beypazarı Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muhasebe ve Finans Öğretmenliği görevinden ihraç edildiği açığa çıktı.

Beypazarı’nda yayımlanan  http://www.beypazariguncel.com/m/?id=3922 sitesinin, FETÖ’cü Öğretmenler Gözaltında!” başlığıyla verdiği habere göre Mustafa Arcaklıoğlu;  FETÖ Terör Örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alınarak öğretmenlikten ve devlet memurluğundan ihraç edildi. Sitenin haberine göre, Arcaklıoğlu’nun evi aranarak bilgisayarı ve evraklarına el konuldu.

Beypazarı yerel basınından derlenen bilgilere göre Beypazarı İmam Hatip Lisesi Mensupları ve Mezunları Derneği (BEYİMDER) Başkanlığını da yapan Mustafa Arcaklıoğlu, bu kapsamda yaptığı faaliyetlerle de dikkati çeken bir öğretmendir.

Çaycuma sanat isimli sitede yer alan habere göre Çaycuma’da göreve geldiği günden bu yana yaptığı faaliyetlerle dikkati çeken ve özellikle 4-6 Yaş Grubu Sıbyan Mektepleri’yle, son günlerde bir Fethullah Gülen projesi olduğu öne sürülen Kutlu Doğum Haftası organizasyonlarına verdiği çaba tartışmalara neden olan Müftü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu’nun ağabeyi Mustafa Arcaklıoğlu’nun da FETÖ Terör Örgütü operasyonları kapsamında ihraç edildiği haberi birçok soruyu da beraberinde getirdi.

Çaycuma’da gözler şimdi Çaycuma’yı çağdışı ve Fettullahçı etkinliklerle donatmak isteyenlerin üzerinde.