Eğitim-Sen yöneticileri İsmet Akyol ile Gökhan Taner Günsan’ın KHK ile ihraç edilmesini protesto için Çaycuma’da yapılan basın açıklaması mitinge dönüştü. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da Akyol ve Günsan’a destek verdi

 

686 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamudaki görevinden ihraç edilen Eğitim-Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Çaycuma Baştemsilcisi Gökhan Taner Günsan için yapılan basın açıklamasına yüzlerce kişi katıldı. Adeta bir mitinge dönüşen basın açıklamasına Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, CHP Zonguldak eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, Selüloz-İş Çaycuma Şube Başkanı Süleyman Karakabak, ADD Çaycuma Şube Başkanı Kıvılcım Kalyoncu, Mali Müşavirler Odası Çaycuma Temsilcisi Ali Rıza Çetin, Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt da destek verdi. Sık sık “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Yaşasın onurlu mücadelemiz” sloganlarının atıldığı basın açıklamasında, zaman zaman duygulu anlar da yaşandı.

 

İSİMLERİN YERELLERDE BELİRLENDİĞİNİ DE BİLİYORUZ

Eğitim-Sen adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Mahir Akşan, Gökhan Taner Günsan ve İsmet Akyol’un seçilmiş olmasını dikkat çekici bulduklarını söyleyerek, “Bugüne kadar ilçemizde büyük bir özveriyle öğretmenlik yapan, bilimsel ve laik eğitim için varlarını yoklarını ortaya koyan arkadaşlarımızın ihraç edilmeleri kabul edilmez. Oluşturulan algı operasyonu ve açıkça iftira niteliği taşıyan suçlama ve hedef göstermeler sonucunda gerçekleştirilen açığa almalar ve ihraçlar, açık bir yargısız infazdır ve hiçbir yasal dayanağı yoktur. Onlar sıbyan mekteplerine karşı okul öncesi eğitimi, termik santrallere karşı doğayı savundukları, madenlerin özelleştirilmelerine karşı çıktıkları, orman kıyımına karşı köylülerin yanında oldukları, her türlü bilim dışı uygulamanın karşısında oldukları için ihraç edildiler. Bu isimlerin yerellerde belirlendiğini de biliyoruz. Ve er geç hukuk önünde bu iftiraları atanlardan hesap soracağız” dedi.

 

OTURUP SIRAMIZI MI BEKLEYECEĞİZ

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma’nın kültürel gelişimine hizmet eden iki değerli insanın görevlerinden ihraç edilmiş olmasını kabul etmediğini söyleyerek, “Bugün bu arkadaşlarıma yapılan uygulama yarın bana, öbür gün bir başkasına yapılacak, oturup sıramızı mı bekleyeceğiz” dedi. Zonguldak eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, “Bu mücadele, iki arkadaşımızın mücadelesi olmaktan çıkmış, laik demokratik cumhuriyetin var ya da yok olma mücadelesine dönüşmüştür. Haksız yere görevden çıkarılan tüm insanlar görevlerine dönünceye kadar mücadeleye devam edilmelidir” derken, İsmet Akyol, “Bizimle tartışmaya cesareti olamayanlar, karanlık yerlerde kumpaslar kurarak, ihracımızı sağladılar. Bizim başımız dik, çocuklarımızın yüzüne bakacak yüzümüz var. Peki, bize bu tezgâhı kuranlar, çocuklarının gözlerine bakarak yaptıklarını anlatabilecekler mi?” dedi. Son olarak konuşan Gökhan Taner Günsan ise, “Bizi memurluktan ihraç edebilirler ama öğretmenlikten asla. Mutlaka geri dönüp, çok sevdiğimiz öğrencilerimize kavuşacağız” dedi.