Çaycuma öğretmenlerini geri istiyor

 

Evrensel gazetesi görevlerinden ihraç edilen Çaycumalı öğretmenler İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan’a tam sayfa yer verdi. “Aydınlık bir gelecek için çabaladılar, onların yanındayız” başlığıyla yayımlanan sayfada, pek çok insanın öğretmenler hakkında görüşleri yer alıyor

 

Ulusal yayım yapan günlük Evrensel gazetesi, bir gece yarısı yayımlanan KHK ile görevlerinden ihraç edilen Eğitim-Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan’a tam sayfa ayırdı. “Çaycuma’da ihraç edilen öğretmenleri, onları tanıyanlarla konuştuk: Aydınlık bir gelecek için çabaladılar, onların yanındayız” başlığıyla yyaımlanan sayfada Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, CHP eski milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Demokrasi Platformu Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, GMİS Kozlu Şube Başkanı Hüseyin Kolçak ve Zonguldak Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Arzu Genç’in yanı sıra eğitimciler, öğrenci velileri, gazeteciler ve Çaycumalı esnafların da aralarında bulunduğu onlarca kişinin görüşüne yer verildi. 

 http://www.halkinsesi.com.tr/zonguldak/caycuma-ogretmenlerini-geri-istiyor-h34579.html

HEM ÖĞRENMEYE, HEM DE ÖĞRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Sayfada Gökhan Taner Günsan’ın “Bize geçmiş olsun diyenlere, gelecek bizim olacak diyorum” başlığıyla yer alan görüşlerse şöyle: “Biz hiçbir zaman makam mevki peşinde olmadık. O anlamda bizi memuriyette ihraç etmeleri hiçbir anlam ifade etmiyor. Çünkü biz her zaman halkın öğretmeniydik. Şu anda da halkın öğretmeniyiz. Biz hep halkın içindeydik. Hem öğrenmeye, hem de öğretmeye devam edeceğiz. Sendikamızın kurucusu Fakir Baykurt’un biz sözü vardır. Öğretmen yalvarmaz. Öğretmen boyun eğmez. Öğretmen el açmaz. Öğretmen der verir. Şu an hepimiz bize bunu reva görenlere öyle bir ders veriyoruz ki! Onlara dayanışma, insanlık dersi veriyoruz. Her kes bize ‘Geçmiş olsun’ diyor. Ben de ‘Gelecek bizim olacak’ diyorum. Bu kadar dostu olursa, bu kadar seveni olursa ve arkasında böyle güçlü bir sendika olursa, insan yıkılır mı?”

Tam metni okumak isteyenler için haberin internet linki şöyle:

https://www.evrensel.net/haber/308937/aydinlik-bir-gelecek-icin-cabaladilar-onlarin-yanindayiz

 

(Umut ERSES)