Dün çıkan Çaycuma Süt markasının yoğurt üretimini durdurduğu haberlerin çıkmasının ardından Çaycuma Süt Ürünleri şirketinden yazılıbir açıklama geldi.

İşte o açıklama:

1955 yılından bu yana Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde faaliyet gösteren şirketimiz, değişen pazar ve rekabet şartlarına daha hızlı uyum sağlayabilmek amacıyla ürün gamında ve üretim stratejilerinde bir takım değişikliklere gitmiştir. Buna göre; kurulduğumuz günden bu yana devam eden ayran ve yoğurt üretimimiz, bundan böyle sadece toplu tüketim ve profesyonel yemek üreticileri için, sipariş üzerine üretilecek, market ve bakkal kanalında satışı yapılmayacaktır.

Bu süreçte, artan kaşar peynir taleplerine daha kaliteli hizmet verebilmek ve eskiden olduğu gibi yine yöremizin sütü ile Türkiye’de marka olmuş kaşar peynirimizi üretmek amacıyla Burdur’da kurulu olan katı grup üretim bantlarımız, Çaycuma fabrikamızın alanının ve altyapısının daha gelişmiş ve uygun olması nedeniyle Çaycuma’ya taşınmıştır ve peynir grubu üretimimiz bundan böyle Çaycuma fabrikamızda devam edecektir.

Önümüzdeki dönemde yöresel, ulusal zincir marketlerde ve toplu tüketim noktalarında peynir grubu ürünlerimiz siz değerli tüketicilerimizin beğenisine sunulmaya devam edecektir.

Şirketimizle ilgili basında çıkan haberlerin içeriğine dair gerçek durum ve açıklama bu şekildedir. Konuyu siz değerli kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Bu vesileyle, Çaycuma Süt Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti. olarak, öncelikle tüm Zonguldak, komşu iller ve tüm halkımızın mübarek Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutlarız."