Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası 1. Meslek Grubunun genel grup toplantısı Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleşti.

TSO basın bürosundan verilen habere göre Toplantıda 1. Meslek Komitesi Başkanı Sedat Kara’nın yaptığı açılış konuşmasının ardından Meclis Başkanı Ergün Ece ve Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu yaptıkları konuşmalarda Oda olarak yapılan ve planlanan çalışmaları katılımcılarla paylaştı.

Ayrıca İl Akademik Danışmanı Ferdi Kesikoğlu tarafından Temel Ekonomik Göstergelerle Zonguldak Ekonomisi ile bir sunum yapıldı ve Meslek Grubu mensupları ile bir odak grup çalışması gerçekleştirildi.

Yapılan çalışma sonucunda Çaycuma TSO 1. Meslek Grubu üyeleri tarafından yapılan tespitler şunlar:

1.     ÇAYCUMA Ekonomisinde Öne Çıkan Temel Sorunlar: Kalifiye eleman eksikliği, Mesleki eğitim altyapı ve Mesleki eğitim kurumları ile sanayici işbirliğinin yetersizliği, İşyeri kurulacak alanlarının yetersizliği, Pazara uzaklık, Yan Sanayi eksikliği, Ücret dengesizliği ( aynı nitelikteki elemana farklı ücret politikası)

2.     ÇAYCUMA Ekonomisinde Öne Çıkan Temel Sorunların Çözümü İçin Neler Yapılmalı?: Yeni OSB kurulması, Yeni Küçük Sanayi Sitesi kurulması, Yeni Ticaret Sitesi kurulması, Depolama alan eksikliği, Lojistik merkezi eksikliği

3.     ÇAYCUMA’da Sektörel Çeşitlilik İçin Hangi Alanlarda Yatırımlar Yapılmalı?: Tarım / Çiçekçilik, aromatik bitki, Turizm/ -Kadıoğlu Mozaikleri, Çayır Köyü Mağarası/ Sofular Mağarası / Filyos Antik Kenti /Tanıtım eksikliği / ulaşım altyapısı eksikliği/ rekreatif altyapı eksikliği / Tesis eksikliği / Ziyaretçi bekleme alanları / Hediyelik eşya satış alanları / Ankara-Amasra hattını değerlendirecek yol kenarı dinlenme alanları, Hayvancılık/Arıcılık, Mandacılık, Eğitim / İlkokul- Ortaokul Özel Eğitim Kurumları/ Özel Kreş, Sağlık/ Devrek, Gökçebey, Çaycuma üçgenine özel hastane yapılması, Fuarcılık Sektörünün Canlandırılması ve Kalıcı hale getirilmesi (Haber merkezi)