Çaycuma TSO önümüzdeki günlerde önemli bir projeyi daha hayata geçirmek için hazırlıklarını tamamlayarak proje başvurusunu yaptı. “Odalar Arası İşbirliğiyle Çaycuma Temiz Enerjiye Adım Atıyor” Projesi…
 
Türkiye – AB İş dünyası Diyaloğu Hibe Programı çerçevesindeki çağrıya göre hazırlanan proje Merkezi Finans ve İhale Birimine sunuldu.
 
Bölgedeki işletmeler arasında çatı örgüt vasfı taşıyan Çaycuma TSO; proje kapsamında ilçede faaliyet gösteren işletmelerin kendilerinden kaynaklı hava kirliliği ve çevre kirliliği gibi temel iklim sorunlarıyla mücadele edebilmeleri ve bölgede sürdürülebilir enerji politikalarına katkı sağlamayı, ve bu konuda Avrupadaki Odalar ile de işbirliği kurarak deneyimlerinden faydalanmayı amaçlamakta.
 
Onay alınmasının hemen ardından hayata geçecek proje ile temiz enerji ve çevre teknolojileri alanlarındaki yatırımların incelenmesi, Çaycuma ve çevre ilçelerde temiz enerji ve çevre teknolojilerinin tanıtılması, Sürdürülebilir enerji ve çevre bilinci Zonguldak’ta yaygınlaşması hedefleniyor.
 
Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Oda olarak bölgemizin ekonomik ve sınai anlamda kalkınması için yaptığımız çalışmalarda birinci önceliğimiz çevre konusunda kirliliğe ve tahribata yol açılmamasıdır. Bu anlamda Yunanistan’dan Xanthi ve Romanya’dan Neamt Ticaret ve Sanayi Odalarını da kendimize ortak alarak bölgemizdeki büyük yatırımların da çevre konusundaki hassasiyetlerini artıracak faaliyetleri içeren projemizi hazırlayıp onaya sunduk. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum”.(Haber merkezi)