CHP Genel Merkezi tarafından hizmet kalitesini artırmak amacıyla başlatılan “kardeş belediyecilik” prejes kapsamında Çaycuma Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi ile kardeş belediye oldu.

Yalnızca maddi yardım, kaynak desteği gibi konuları içermeyen uygulama ile özellikle proje ve insan kaynağı konusunda farklı destekler sunulacak.

BELEDİYE MECLİSLERİNDE ONAYLANMASININ ARDINDAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK
İlk etapta nüfusu 55 bin altında olan belediyelerin nüfusu 150 binin üstünde olan belediyelerle eşleştirildiği proje kapsamında, Çaycuma Belediyesinin kardeş belediyesi Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak belirlendi. Belediyelerin, ilgili protokolü karşılıklı olarak kendi meclislerinde onaylatmalarının ardından başlayacak uygulama partinin kurduğu Yerel Yönetimler Koordinasyon Merkezi tarafından da izlenerek eşgüdüm sağlanacak. CHP Genel Merkezinden Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torum imzası ile Çaycuma Belediye Başkanlığına gelen yazıda Ankara Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçilmesi istendi.

OLUMLU SONUÇLARI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Konuyu sosyal medya adresinden “Hayırlı, uğurlu olsun” diyerek duyuran Çaycuma Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı, “İyi işletildiği takdirde son derece yararlı olacak kardeş belediyecilik uygulamasını başlatan başta Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torun olmak üzere genel merkezimizin tüm değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesi gibi olanakları, kadroları, makine parkı son derece geniş bir belediye ile kardeş ilan edilmemiz, genel merkezimizin Çaycuma’ya verdiği değeri de ortaya koyuyor. Ankara Büyükşehir Belediyesinin özellikle, deneyim, proje, teknik eleman, ekipman konusunda bizlere ciddi desteği olacağına inanıyorum. Sayın Mansur Yavaş gibi çok değerli bir belediye başkanı ile işbirliği içinde olmak da bizler için ayrı bir onur. Onun Beypazarı Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde geliştirdiği model, Çaycuma ölçeğindeki bir belediye için önemli deneyimler içeriyor. Ben tekrar her iki belediyemize de hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”