Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 2. Çaycumalılar Buluşuyor etkinliği kapsamında açmayı düşündükleri,  ilçenin yaşam ve üretim kültürünü yansıtan antika eserlerden oluşacak sergi için vatandaşlardan da katkı istedi.

 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 6-7 Mayıs tarihlerinde yapacakları “2. Çaycumalılar Buluşuyor” etkinliklerine ilişkin açıklamalarda bulundu.  Kantarcı açıklamasında, “6-7 Mayıs günlerinde Çaycuma bir büyük buluşmaya ev sahipliği yapacak. Çeşitli nedenlerle yaşamını kent dışında sürdürmekte olan pek çok hemşehrimiz ilçemize gelecek. Hem hasret gidereceğiz, hem de hemşehri dayanışmamızı nasıl güçlendirebileceğimizi, Çaycumalılık ruhu ve bilincini nasıl ilerilere taşıyacağımızı, kentimize nasıl daha fazla katkı sunabileceğimizi konuşacağız. Gönüllerimiz kadar ellerimizi, akıllarımızı da birleştirerek, daha yaşanabilir bir Çaycuma için, hep birlikte elimizi taşın altına koyacağız. İkinci gün Akçahatipler köyüne bir gezi düzenleyeceğiz. Sayın Mustafa Eyriboyun’un rehberliğinde yapacağımız gezide ilçemizin çok değerli bir kültür varlığı olan ‘çivili cami’ ve çevresindeki tarihi dokuyu daha geniş şekilde tanıtma imkânı bulacağız” dedi.

 

TAVAN ARASINDA, KÖMÜRLÜKLERDE SAKLANANI ATA, DEDE YADİGÂRI EŞYALARI SERGİLEYECEĞİZ

Programda birçok kültürel etkinlik de olduğunu söyleyen Kantarcı, “Açacağımız resim, fotoğraf ve el sanatları sergileriyle ilçemizin kültürünü yansıtmaya çalışacağız.  Bunların yanı sıra yöremizin yaşam ve üretim kültürünü, insan izlerini yansıtanantika eserlerden oluşan bir sergi açmayı da planlıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızdan bir talebimiz var. Kendilerinden, tavan arasında, kömürlüklerde sakladıkları ata, dede yadigârı eşyaları burada sergileyerek, ilçemizin sahip olduğu kültürel birikimin açığa çıkmasına katkı sunmalarını istiyoruz. Bizzat kendileri eşyalarınınbaşında durabilecekleri gibi,bize de emanet edebilirler. Talep çıkması halinde alıp satabilirler hatta. Bizler de ileride kurulacak kent müzesi için vatandaşlarımızın elindeki materyaller konusunda bilgi sahibi olacağız. Buluşmamız pek çok işlev görecek. Tüm Çaycumalıları etkinliğe katılmaya, çabalarımıza destek vermeye çağırıyorum”  dedi.