Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Belediye tarafından düzenlenen Ebru Kursu Sergisi’nin açılışı yapıldı. Kursa 36 kursiyer katılırken 54 ebru çalışması yapıldı.

Çaycuma ilçesinde, Öğretmenler evi önünde yapılan etkinliğe; Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, AK Parti İlçe Başkanı Av. Vedat Emeksiz, Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, daire müdürleri, emekli öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Belediye tarafından düzenlenen Ebru Kursu’nun açılış kurdelesi Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve Av. Vedat Emeksiz tarafından kesildi. Ardından Ebru kursunda yapılan çalışmalar gezildi. Ebru kursu ile ilgili kursun öğretmeni İbrahim Boz kursu gezen davetlilere bilgi verdi. Kursun öğretmeni İbrahim Boz, Çaycuma’lıların Ebru kursuna büyük ilgi gösterdiklerini ifade etti. Boz, ”Bu etkinlik Çaycuma Belediye’sinin düzenlemiş olduğu bir etkinliktir. Yaz boyunca Çaycuma Belediyesi Ebru kursumuz vardı. 36 kişi başvurdu. Bunların yaklaşık 28 tanesi ilköğretim öğrencisidir. İlköğretim öğrencilerine öncelik verdik. Diğerleri de öğretmen grubuydu. Ebru sanatını tanıttık. Ebru sanatının inceliklerini göstermeye çalıştık. Aynı zamanda da kursun sonunda böyle bir etkinlik olsun istedik. 36 öğrenci toplam 54 Ebru çalışması yaptı. Çaycuma Belediyesine bize böyle bir imkan tanıdığı içinde teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir Ebru çalışması oldu. Çaycumalılar çok ilgi gösterdiler. Bu kapsamda Çaycuma halkına ve Çaycuma Belediyesine teşekkür ediyorum ”dedi.

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise çocuklara ve gençlere Ebru kursunu öğreten hoca İbrahim Boz’a teşekkür etti. Kantarcı, "Ebru kursunun açılmasında ve bu ürünlerin ortaya çıkmasında, hocamız İbrahim Boz’a teşekkürlerimi şükranlarımı sunuyorum. Çocuklarımıza, gençlerimize böyle güzel bir Ebru sanatı öğrettiniz. Müracaatlar aştığı için ikinci bir kursa devam edeceğiz. Çaycuma da Kültür ve Sanat etkinlikleri adına güzel bir olaya imza atmaktan dolayı ben bir Belediye Başkanı olarak, mutluluklarımı bildiriyorum. Siz değerli dostlarıma da bu törene katıldığınız, katkı verdiğiniz için teşekkürlerimi şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Ebru Kursu sergisi Perşembe günü akşamına kadar açık kalacağı belirtildi.