Çaycuma Belediyesinin Belediye SEKA Lokalinde düzenlediği İzcilik Günü kutlamalarında protokol üyelerine izcilik fuları takıldı.
Çaycuma Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Belediye SEKA lokalinde, İzcilik Günü nedeniyle tören düzenlendi. Törene Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça’nın yanı sıra törene izci gönderen okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı. Etkinlikte İsmail Hakkı Tonguç İlkokulu, Mimar Sinan Ortaokulu ve Bakacakkadı İlkokulundan toplan 54 öğrenci ant içerek izci olurken Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça’ya da izci fuları takıldı. İzcilerin marşlar söyleyerek dans gösterisi de yaptığı törende izcilik faaliyetleriyle ilgili bir de sunum yapıldı.
Törende konuşan Çaycuma Belediye Başkanı Kantarcı, “Bünyesine aldığı gençleri toplumsal sorumluluk sahibi bireyler yapmak, geliştirdiği el becerileriyle kendi kendine yettiği gibi zor durumda olan başkalarına da yardımcı olmalarını sağlamak ve görev alan herkeste din, dil, ırk ayrımı gözetmeden tüm insanlığa hizmet edecek bir şuuru yaratmak amacıyla kurulan İzcilik Teşkilatında, gönüllü olarak yer alan sevgili öğrencilerin İzcilik Haftasını kutluyorum. Çaycuma Belediyesi olarak tümüyle gençler için çalışıyoruz. Tek hedefimiz sizlerin içinde yaşamaktan mutlu olacağı bir Çaycuma’yı yaratmak. Onun için kenti spor alanları; kültürel, bilimsel faaliyetlerde bulunabileceğiniz tesisler, sosyal donatı ve dinlence alanlarıyla donatıyoruz. Bisiklet yollarımızı kentimizin her yerine yaygınlaştırıyoruz. Çaycuma’da dilediğiniz gibi spor yapabilmeniz için seçenekleri çoğaltıyoruz. Çalışmalarına başladığımız yüzme havuzu projesi tamamlandığında, diğerlerinin yanına farklı bir seçenek olarak yüzmeyi de ekleyeceğiz. Orada yetişecek sporcularla Çaycuma yüzme sporunda da iddialı bir yer haline gelecek. Yine projelendirme aşamasında olduğumuz bilim merkezi ile ilçemizi bir bilim üssü haline getiriyoruz. Bölgenin dört bir yanından merkezimizi gezmek için gelen gençlerin size kıskançlıkla bakan gözlerine şimdiden hazır olun” dedi.