Çaycuma’da yabani mantarlar toplatıldı.
Mantar zehirlenmelerine karşı üretim belgesi olmayan, doğadan toplanan, insan sağlığı açısından tehlikeli yabani mantarlar toplandı ve imha edildi. Çaycuma Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, İnönü Meydanı’nda kurulan köylü pazarında satışı yasak olan yaklaşık olarak 160 kg mantarları topladı ve imha etti.
Belediye Zabıtaları ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, olası mantar zehirlenmelerini önlemek için Pazar yerinde ‘mantar’ operasyonu düzenledi. Yapılan denetimler sonucu köylüler tarafından dağlardan toplanarak satışa sunulan insan sağlığını olumsuz etkileyen mantarların satışı yasak olduğu için ekipler tarafından toplanarak imha edildi.
Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, köylüler tarafından toplanan özellikle kültür mantarı dışındaki mantarların, zehirlenme olaylarına neden olduğundan satışının yasaklandığını, bu tür denetimlerin bundan sonra da devam edeceği, haklın bu konuda duyarlı olmasını bildirildi.
Denetimlere İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Ali Özgür Uslubaş, Gıda Mühendisi Mücahit Güleş ve Çaycuma Belediyesi Zabıta personeli katıldı.