BEÜ Devlet Konservatuvarı ve Türk Halk Müziği Topluluğu Zonguldak Merkez ve Tüm İlçelerde Konser ve Resital Verecek

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) düzenlemiş olduğu kültür-sanat etkinliklerinin kapsamını ve çeşitliğini her geçen gün artırmaya devam ediyor. BEÜ 2017 etkinliklerinin sonuna yaklaşırken kampüslerdeki etkinliklere ilave olarak merkez ve ilçelerde halka yönelik Devlet Konservatuvarı bünyesinde çeşitli konserler düzenleyecek.

Üniversitemiz "BEÜ Kültür Sanat Etkinlikleri Halkla Buluşuyor" etkinliği kapsamında Güzel Sanatlar Fakültesi, Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyeleri Onur Çuhacı ve Ceren Göğüş Gürdal ilkini 21 Aralık Perşembe günü Çaycuma’da, ikincisini 28 Aralık Perşembe Farabi Kampüsü olmak üzere bir şan resitali verecekler.

Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Azar, Devlet Konservatuvarı Müdürü İlker Kömürcü tarafından etkinlik programının son şekli verildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Rektör V. Prof. Dr. Ali Azar şunları söyledi: “Üniversitemiz bir taraftan eğitim-öğretim ve araştırma ile ilgili kapasite ve kalitesini artırmaya devam ederken diğer taraftan toplumsal sorumluluk bağlamında kültür-sanat alanında çok sayıda önemli projeyi uygulamaya koymaktadır. Ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda kültür-sanat etkinliğine ev sahipliği yapan üniversitemizde bu etkinliklerin çeşitliliği artarak devam etmektedir. Bu kapsamda, düzenlediğimiz etkinliklerimizin tamamını halkımıza açık bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Özellikle Farabi kampüsümüzde yapılan etkinliklerimize çok sayıda vatandaşımızın katıldığını görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu yıl da geçtiğimiz yıl olduğu gibi etkinliklerimizi yalnızca kampüslerimizde değil kent ve ilçe merkezlerimizde  yerel yönetimlerin desteğiyle sürdürmeye karar verdik. Bu bağlamda kent ve ilçe merkezlerimizde önümüzdeki yılda buna ilave olarak Türk Halk Müziği ve klasik müzik konserleri düzenlenecek. Üniversitemiz  Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri Onur Çuhacı ve Ceren Göğüş Gürdal Çaycuma’da başlayacak etkinlik dizisini ilerleyen zamanlarda Devlet Konservatuvarı bünyesinde tüm etkinliklere yaymayı düşünüyoruz. Etkinliklere katkı verecek olan Sayın İlker Kömürcü’nün şahsında Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve öğrencilerine, BEÜ Türk Halk Müziği Topluluğu Koordinatörü ve Şefi Cem Dertsiz’in şahsında sanatçı ve öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum.”