Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Yeşiltepe Mahallesi’nde 1875 dönüm alanda yaptıkları 18 uygulaması ile 50 bin kişinin yerleşeceği, her türlü sosyal donatısı düşünülmüş bir yerleşim alanı yarattıklarını söyledi.

Çaycuma Belediye Meclisinin ekim ayı birinci toplantısı, Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Belediye Meclisine yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Bülent Kantarcı,  “Üç buçuk yılda Çaycuma’da kazmadık yer bırakmadık. Tabi iş kazmakla bitmiyor. Kazdığımız her yerin hem altyapısını, hem üstyapısını tamamlamak gerekiyor. Hızla bunları yapmaya çalışıyoruz” dedi. Çalışmaların yanı sıra projelerden de söz eden Kantarcı, “Daha önce Valiliğe de başvurduğumuz bir projeyi sizlerin ve kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Daha önceki yıllarda da gündeme gelmişti, Barbaros Kutlutaş Okulunun önünde atıl durumda bir alan var. Caddeye bakan bir taş duvarla çevrili bu alanın altının otopark, üstünün de okul bahçesi olarak değerlendirilmesi için bir çalışma yaptık. Arkadaşlarımız öneri olarak bir proje de ortaya çıkardı. İnşallah önümüzdeki günlerde, hepimizin takibiyle bu öneri hayata geçer. İllaki belediye yapacak diye bir şey yok. İster Milli Eğitim, isterse de Kaymakamlık yapımı üstlenebilir. Dilerlerse ihale de edebilirler. Ama bize yapın derlerse, biz de bundan kaçmayız. ‘Belediye kendisi için istiyor’ diye bir algı oluşturmak istemem ama orada yapılacak bir otopark, Nihat Kantarcı Caddesi üzerindeki trafik sıkışıklığının çözümüne büyük katkı sunacak” dedi. 

50 BİN KİŞİNİN YERLEŞEBİLECEĞİ BİR ALAN YARATILDI
Çaycuma Belediyesinin Tapu Kadastro Müdürlüğüne yazdığı, 31.10.2017 tarihli bir yazıyı perdeye yansıtan Başkan Kantarcı, “Bu tarihi belgeye herkesin dikkatle bakmasını rica ediyorum. Bu belge Yeşiltepe Mahallesi’nde 30 küsur senedir gerçekleştirilemeyen 18 uygulamasının artık sonuçlandırıldığını anlatıyor. O bölgede önce imar planı yaptık. 18 uygulaması için de yaklaşık 3 yıldır çalışıyoruz. Bu belge çalışmaların semeresinin alındığını gösteriyor. Burada bütün çalışmalarımız sona erdi ve var olan sorunları kökünden çözdük. Şimdi de kadastroya tescili için gönderdik. Yorucu ve yıpratıcı bir çalışma oldu ama sonunda başardık. Emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Bu belge bir tarihtir ve bugün Çaycuma için unutulmayacak tarihler arasına girmiştir. Uygulama ile 1.875 dönüm her türlü sosyal donatısı düşünülmüş yerleşim alanı ortaya çıkardık. Yaklaşık 50 bin kişinin yaşayacağını hesap ettiğimiz yeni yerleşim alanı, sunduğu çağdaş çözümlerle Çaycuma’ya bambaşka bir görünüm kazandıracak” diyerek sözlerini tamamladı. Toplantı ekim ayı ikinci bileşiminin 21 Kasım’da yapılması kararının alınmasının ardından sona erdi.