Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle açlık ve yokluğun pençesinde kıvranan halka bir yardım eli de Çaycuma’dan uzanıyor.
Çaycuma Diyanet Vakfı Çaycuma Şubesinin öncülüğünde, Çaycuma Belediyesi ve Çaycuma’nın en büyük sivil toplum örgütü olan Memur-Sen ve İnsani Yardım Teşkilatı İHH’nın da içlerinde bulunduğu 20’den fazla STK Müftülük toplantı salonunda İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu Başkanlığında bir araya gelerek Suriyeli mazlumlara yardım etme kararı aldı.
Çaycuma Müftüsü ve Diyanet Vakfı Çaycuma Şube Başkanı Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Suriye konusunda Diyanet İşleri Başkanlığının da yardım kampanyaları olduğunu belirterek Çaycuma olarak buna destek olmak istediklerini belirtti.
Arcaklıoğlu “Çaycuma’da 25 Mart 2016 tarihine kadar yardım toplama kampanyası devam edecek. Yardım kampanyasında özellikle temiz ve kullanılabilir giyim eşyası, ayakkabı, battaniye, çocuk bezi vb. eşyaların yanı sıra kuru gıda ( pirinç, bulgur, nohut, makarna, şeker, çay ) gibi gıda maddeleri toplanacaktır. Ayrıca un ihtiyacını karşılamak için de bir çuval un bedeli için Diyanet Vakfı Çaycuma Şubesi’ne 50 TL bağış yapılabilecektir.Suriye için bağışlanan kuru gıda ve giyecek tarzı malzemeler Çaycuma Belediye Düğün Salonuna getirilecek ve görevlilere teslim edilecektir, her zaman yardım konularında öncülük yapmış olan ilçemiz bu geleneği sürdürmektedir. Toplantımıza katılıp destek veren tüm STK’larımıza teşekkür ediyorum“ dedi.
İHH Zonguldak il Temsilcisi İlyas Yazıcı da Suriye’de bir insanlık dramı yaşandığını belirterek, burada yaşam savaşı veren insanlara bir an evvel yardım götürmek ve bu yardımları en kısa zamanda ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırmak istediklerini ve İHH ekiplerinin bu konuda gece gündüz demeden çalıştıklarını vurguladı. Yazıcı “Müslümanların zulüm gördüğü her yere yetişiyoruz, Elhamdülillah. Çaycuma Kaymakamlığı ve Çaycuma müftülüğümüze yaptıkları bu anlamlı Önderlik sebebi ile teşekkür ediyorum. Zulüm Altındaki kardeşlerimize Allah (c.c.) yardım etsin” dedi.