Çaycuma Belediyesinin, ilçede hatıralarını ölümsüzleştirmek isteyenler için özel tasarımla yaptığı “Çaycuma” tabelası yerine kondu

 

 

Çaycuma Belediyesi, kente gelen ziyaretçilerin dikkatini çekmek, giderek bir marka değeri haline gelen Çaycuma’nın tanınırlığını daha da artırmak için özel tasarımla bir ‘Çaycuma’ tabelası yaptırdı. Belediye basın bürosundan verilen habere göre Filyos Irmağı kenarındaki Yalı Caddesi’ne konuşlandırılan ve Çaycuma Belediyesi çalışanlarınca imal edilen tabelanın tüm malzemesi yörenin doğal ürünlerinden seçildi. Baş tarafında kırmızı kalp figürü bulunan özel tasarım tabela, ilk günden büyük ilgi görmeye başladı. Önünde cep telefonlarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektiren vatandaşlar, kente yeni bir simge kazandıran Çaycuma Belediyesine teşekkür etti.

 

ÖRNEK BİR UYGULAMA OLACAK

Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Çaycuma” isminin artık bir marka olduğunu belirterek, “Amsterdam’dan başlayarak tüm şehirlere yayılan böyle bir uygulama var.  Özel tasarımla kent ismi yazılarak yapılan bu uygulamanın önünde herkes fotoğraf çektiriyor. Biz de ‘Çaycuma’yı çok seviyorum’ anlamına gelen simgesel bir çalışma yaptık. Fotoğraf çektirmek için insanlarımızın paylaşacağı güzel bir panoramayı ortaya çıkardığımıza inanıyorum. Hep olduğu gibi bu da kendi emeğimiz ve Çaycuma’nın kumu, çakılıyla yapıldı. Yıkanmış betondan hazır hale getirildi. Her yerde var ama kendi memleketinin doğal malzemesiyle yapılmış ve sentetik olmayan bir uygulama herhalde çok az yerde bulunur. Bu da sanıyorum örnek bir uygulama olacak” dedi.(Haber merkezi)