Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çaycuma ve Gökçebey İlçe Teşkilatı sonrasında Çaydeğirmeni İlçe Teşkilatı da basın bildirisi yayınlayarak MHP’nin Genel Başkanı olan Devlet Bahçeli’nin acilen koltuğunu bırakmasını ve 7 Haziran’dan sonra 1 Kasım’da da hezimete uğradıklarını verdikleri imzalarla dile getirdiler.

MHP İl Başkanı Hamdi Ayan’ın 5 üst kurul delegesi ile birlikte yaptığı açıklama Zonguldak’taki tüm teşkilatların değişimden yana olmadığını açıklaması ve Zonguldak’ın tamamının mevcut Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin yanında olduğunu açıklaması sonrasında yapılan bu değişim açıklamaları ise İl Başkanı Ayan’ın koltuğunun sallandığı yönünde yorumlandı.

Belde Başkanı Mehmet Kükner’in yanı sıra Belde Başkan Yardımcısı Şendoğan Sarıcık ile birlikte toplam 12 üyenin imza attığı açıklamada biran önce değişimin gerçekleşmesi dile getirilerek, “MHP 7 Haziran 2015 seçimlerinde 80 milletvekili ile meclise girerek halkın; “tek başına iktidara Hayır” iradesini yansıtmıştır. Lakin sonraki süreçte MHP Genel Merkez yönetimi bu iradeyi doğru tahlil  edemediğinden ya da kendi iradelerini halka tam olarak anlatamadığından dolayı 1 Kasım 2015 seçimleri partimiz adına ‘hemizetle’ sonuçlanmıştır. Bu durum hem teşkilatlarımızı hem de Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül veren gönüldaşlarımızı ziyadesiyle üzmüştür. Bu sebepten ötürü kendimizi sorgulamamız gerektiğini aklıselim delegelerimiz idrak etmiş, Genel Merkez Yönetiminden “Kurultay” istemişlerdir. Genel Merkez yönetimi bu demokratik isteğe partimizin kültürüne ve ilkelerine yakışmayacak bir tavırla karşılık vermiş, kamuoyunda delegelerimize hainlik, paralelcilik, ajanlık gibi mesnetsiz yakıştırmalar yapılmıştır. Bu yakışıksız olaylar, partililerimizi, ülküdaş ve gönüldaşlarımızı çok derin yaralamıştır. Unutmamalıdır ki; ‘Ülkücü Ülkücünün öz kardeşidir’ Tüm bunlar doğrultusunda gelinen nokta göstermiştir ki; MHP’nin taze kanlara, genç dimağlara velhasıl kelam ‘Değişime’ ihtiyacı hasıl olduğu gün gibi aşikardır. MHP Çaydeğirmeni Belde Yönetimi olarak bu irademizi kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi. (Umut ERSES)