Zonguldak Devrek'e bağlı Çaydeğirmeni beldesinde faaliyete başlayan Irmak fide, bölgedeki seracıların ilgisini çekiyor.
Irmak fide üretim tesisi, Taşçıoğlu Tarım bünyesinde, yıllık 30 milyon fide üretim kapasitesiyle Ocak 2021'de hizmete açıldı.
Zonguldak ve Bartın'ın yanı sıra Bolu, Karabük, Amasya, Tokat, Çorum, Bilecik, Adapazarı ile Trabzon'a fide sevkiyatı başladı.  

 

Çaydeğirmeni beldesinde 9 bin 500 metrekare kapalı üretim alanına sahip full otomatik makina ve ekipmanlarla yapılan modern üretim tesisiyle bölgeye hitap edeceklerini belirten Taşçıoğlu Tarım bünyesindeki Irmak Fide Tesisi Üretim Müdürü Muhammet Çiftçi, "'Devrek'te üretip Türkiye'ye satacağız' sloganıyla üretime başladık. En iyisini yapmak, en iyisini sattırmak, en iyisini kazandırmak ve bunun sonucunda da en kaliteli ürün ortaya koymak için yola çıktık. Bölgemizdeki sera çiftçilerinden yoğun talep var. Tesisimizde domates, biber çeşitleri, salatalık, çilek ve marul başta olmak üzere çokça ürün yetiştiriyoruz. Firmamızda toplam 17 kişi çalışıyor. Çiftçilerimize en kaliteli ve en verimli ürün kazandırmak için yoğun çaba harcıyoruz. Zonguldak'ımıza hayırlı olsun!" dedi. 
 

(Şebnem Saka)