Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 81 ilde öğretmenlere yönelik Çevre Konulu Hizmetiçi Eğitim Kursu’nun Zonguldak’ta faaliyeti de başladı.

Programın açılışı Öğretmenevinde yapıldı. Açılışa Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Aslan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yakup Keleş, Çeküd İl Temsilcisi Mehmet Çakmak ve programa katılan öğretmenler katıldı.

Çevre ve Şehircilik, Orman ve Su İşleri Bakanlıkları, Orman Genel Müdürlüğü ve Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü’nün de eğitici görevlendirdiği kurslarda öğretmenler, çevre bilincinin geliştirilmesi ve genç kuşaklara aktarılabilmesi amacıyla kapsamlı bir eğitim aldılar. Çevre konusunda Türkiye’de bu çapta bir eğitimin ilk kez aynı anda yapıldığı kurslar sonunda bir atölye çalışması ve sınav da gerçekleştirilecek. Sınavda başarılı olan katılımcılara sertifika verilecek.

Çeküd İl Temsilcisi Mehmet Çakmak “Program çerçevesinde; Çevre ve Ahlak, Ormanların Önemi, Ormanların Faydaları, Türkiye’nin Orman Alanları, Doğa Koruma ve Biyolojik Çeşitlilik, Ekoloji, Çevre Kirliliği ve Etkileri, Çevre Kirliliğini Önlemek İçin Alınacak Önlemler,  Küresel Isınma, İklim Değişikliği,  Atıklar ve Geri Dönüşüm, Yenilenemez Enerji Kaynakları, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Enerji Kirliliği, Enerji Verimliliği gibi çevre konuları öğretmenlere özlü biçimde aktarılacak, eğitimin son gününde ise  yerel çevre sorunları ile ilgili atölye çalışması  yapılacaktır” dedi.

Çevre Konulu Hizmetiçi Eğitim Programı, 11 Eylül 2014 günü sona erecek ve başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.