Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe seçimlerinde aday olan ve seçimlerin tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa eden Cevat Laçin, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Cevat Laçin, Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa etmesine rağmen dışarıdan destek vereceğini söyleyerek, başka bir partide siyaset yapmayı düşünmediğini vurguladı. Laçin ayrıca Merkez İlçe seçimlerinde delegelerin hür iradesiyle oy kullanmadıklarını iddia etti.

‘’Başka bir partiye geçme gibi bir düşüncem yok’’

Cevat Laçin, Cumhuriyet Halk Partisinden istifa etmesine rağmen hiçbir partiye geçmeyeceğini söyleyerek, ‘’Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe başkanlığı seçiminin ardından sosyal medya üzerinden yazdığım yazı ile istifamı bildirdim. Ardından istifa dilekçemi merkez ilçe başkanlığına teslim ettim. Bunun akabinde kamuoyunda çeşitli yorumlar yapılmaya başlandı. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; bir partiye hizmet etmek sadece kimlik kartından ya da o partiye üyeliğinden ibaret değildir. Partimize her şekilde dışarıdan da hizmet edilebilir. İstifamı insanlar şu şekilde değerlendirmesinler; Cevat Laçin istifa etti başka bir partiye gidebilir. Siyasetine başka partide devam edebilir deniyor ama benim öyle bir düşüncem asla yok. Hiçbir zamanda olmadı. Ben solcu doğdum solcu öleceğim. Kalbimizde Cumhuriyet Halk Partisi sevgisi her zaman aynı sıcaklıkta olacak. Benim tepkim sadece partimizin Zonguldak yapısına karşıdır ’’dedi.

‘’Delegeler kendi iradesiyle oy kullanmadı’’

Delegelerin kendi iradeleriyle oy kullanmadığını ifade eden Laçin, ‘’Seçimlerde biz bir duruş sergiledik ve kimsenin adamı olmayacağımızı söyledik. Olmadık ta. Bazı arkadaşlarımız hep teşkilatı ele geçireyim peşinde! Neyi ele geçireceksiniz? Mesele sadece parti teşkilatını, örgütünü ele geçirmek olmamalı. Birinci öncelik Zonguldak için partimizde olmayan diğer belediyeleri bünyemize katalım olmalı ama baktığımızda arkadaşlarımız hep şunu yapıyor kendi içimizde harcadığımız mesaiyi dışarıda harcayamıyoruz. Biz zaten bu sorunları çözmek için aday olduk. Yola çıkarken ve çıktıktan sonrada hep bu konuları konuştuk. Benim istifam tamamen bu yapıya dahil bir istifadır. Artık Cumhuriyet Hak Partisi Zonguldak üyeliklerinin sıfırlanıp yeniden üye yazımına başlanması gerekiyor. Salonda çıkıp konuşmamı yaptım herkes sarılıyor, öpüyor, işte bu diyor sonuca bakıyoruz oy noktasına geldiğimiz zaman insanlar yine birilerinin etkisinde kalıyor. Bence bu doğru bir yaklaşım değil. Delegelerimiz gerçekten hür iradeleriyle oy kullanamadılar. Bunu da herkes gördü!’’şeklinde konuştu.

‘’Kırgınlığım kuruma değil Zonguldak’ta ki yapıya’’

Cevat Laçin kırgınlığının kurama değil, Zonguldak’ta ki yapıya karşı olduğunu söyleyerek, ‘’Benim Cumhuriyet Halk Partililiğimi kimse tartışmasın. Kimse bizim üzerimizden pirim yapmaya da çalışmasın. Benim illaki partime üye olmam da gerekmiyor çünkü biz üye olmasak ta Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Beni başka bir partide siyaset yapacak diye kimse beklemesin. Kesinlikle öyle bir düşüncem yol olmayacakta. Ben hizmetlerime parti üyesi olmayarak ta devam edeceğim. Bizim kırgınlıklarımız kuruma değil sadece kurumu Zonguldak’ta yöneten yapıya karşı. Herkes doğru bu diyor ama doğru ortada iken bakıldığında seçim noktasında sonuç başka çıkıyor. Buda bizim doğrularımıza aykırı olduğu için bu istifa kararını aldık yoksa istifamızın altında başka bir şey yok.’’

‘’Partinin birlik beraberliğe ihtiyacı var’’

Cumhuriyet Halk Partisinin birlik beraberliğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Laçin, ‘’Her dönem deniyor ki “birbirini sevmesen de saygı duyacaksın” ben bunu reddediyorum. Böyle bir şey olabilir mi? Bir birini sevmeyen insanlar saygı duysa ne olur? Başarı gelir mi? Öyle bir şey yok! Belediye Başkanlarının hataları olabilir, yanlışları olabilir bunları kendi içimizde konuşup çözüm yolu üretmemiz gerekiyor. Çözüm bir birimizi kırıp, dökerek olmamalı. Biz enerjimizi bizim olmayana harcamalıyız. Zaten kapının arkasında insanlar bize gülüyor. Artık partinin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bu birlik ve beraberliği sağlamak gerekiyor. Benim CHP Zonguldak teşkilatına inancım kalmadığı için istifa ettim. İstifamın altında insanlar başka bir şey aramasınlar. Ben dışarıdan partimin her zaman yanındayım, arkasındayım illaki üye olmam gerekmiyor. Bir kartta Cumhuriyet Halk Partisi yazması önemli değil.önemli olan ona göre yaşamaktır. Benim Cumhuriyet Halk Partisine olan sevgimi kimse değiştiremez’’dedi.

Emre Can BAYRAM