AKP Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ve beraberinde AKP Alaplı İçe Başkanı Yaşar Karacan ile birlikte  Alaplı İlçesine bağlı Osmanlı Köyü Kavadere Mahallesinde bulunan Geri  Dönüşüm şirketine ait tesislerde incelemelerde bulundu.
Beraberinde AKP Alaplı İçe Başkanı Yaşar Karacan, İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Yalçın, Temel Uslu, Belediye Meclis Üyesi Nihat Erten, AKP Yönetim Kurulu Üyeleri,  Osmanlı Köyü Muhtarı Özgür Kartaltepe ile birlikte tesislere giderek Şirket Ortaklarından İsmet Yılmaz’dan bilgi alan Uçar, tesis dışında bulunan vatandaşlarla da görüştü. 


UÇAR, "ORTA YOL BULUNACAKTIR" 


Uçar burada yaptığı açıklamada, Bu konuda bir orta yol bulacaklarını belirterek, şunları söyledi:
“Curup konusunun hassasiyetine binaen burada yaşayan vatandaşların da şikayetlerini göz önüne alarak, gelip yerinde incelemek istedik. Konu ile ilgili İlçe Başkanımız ve İl Genel Meclis Üyelerimiz ile sürekli diyalog halineyiz. Bizler bölge milletvekilleri olarak, bölgemize yapılan yatırımların gerek fiziki gerekse, kimyasal olarak derelerimize, denizimize, doğamıza zarar vermesini istemeyiz. Buraya gelen muhalefetteki arkadaşlarımızın bir takım yapmış olduğu açıklamaların alt yapısı yok. İlgili kurumlarda DSİ’’dir, Ormandır akabinde bu tesisler ilgili çalışmalar başlatılmış konunun sürekli çevre ile ilgili hassasiyetini gündemdir. Tesisin zararlı olmadığına dair firma yetkileri sürekli açıklamalarda bulunuyor. Yalnız farklı algı oluşturulmaya çalışılıyor. Neler yapabilir çevreye zarar vermemesi için bununla ilgili çalışacağız.  Endişeleri ortadan kaldıracağız. 


ÇEVRE BAKANLIĞI HEYET GÖNDERECEK


Çevre Bakanlığından rapor hazırlayacak bir heyet talebinde bulunduklarının altını çizen Uçar, “Çünkü yatırımlarda bir şekle yapılmalı. O yüzden 2 gün önce Zonguldak Valimiz ile yaptığımız görüşmede Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza yazı yazdık. Çevre ile ilgili bir heyet oluşturup buraya gelecek ve bir rapor hazırlayacaklar. Yazı geldikten sonra ilgili kurumlar tekrar bir araya gelerek, bir orta yol bulanacaktır. Kesinlikle bölge halkı ve köylümün yaşan standardına zarar verebilecek. Kimyasal ya da fiziksel bir proje izin vermeyeceğimizin herkesin bilmesini istiyoruz. Her şeyde olduğu gibi politik malzeme yapılmasını uygun görmüyoruz. “


YILMAZ BİLGİ VERDİ


Şirket Yetkilisi İsmet Yılmaz tesisi heyete gezdirerek bilgi verdi. Yılmaz ister, tesis otomasyon sitemi ile en ufak ayrıntının düşünülerek yapıldığını belirterek, gerek arıtma havuzları, gerekse toz kalkmaması için püskürtme sistemi gerekse bantta bulunan toz panelleri ile standartlara uygun bir curup tesisi olduğunu ifade etti.


MAHALLE SAKİNLERİ ŞİKAYETLERİNİ UÇAR’A DOSYA İLE İLETTİ 


İncelemelerin ardından tesis dışında bulunan mahalle sakinleri konu ile ilgili şikâyetlerini de dinleyen Uçar, kendilerinden rapor aldı ve süreci yakından takip ettiğini sözlerine ekledi.