ÇEKÜD (Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği) ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen programda, 81 ilde eş zamanlı olarak öğretmenlere çevre eğitimi verildi .

Türkiye’de bu çapta bir eğitimin ilk kez aynı anda yapıldığı seminer kapsamında Zonguldak Öğretmenevinde düzenlenen etkinlik sonunda atölye çalışması ve sınav da gerçekleştirildi. Sınavda başarılı olan katılımcılara sertifika verildi.

Zonguldak Öğretmenevinde gerçekleştirilen kapanış programına Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel , Çevre ve Şehircilik Müdürü Mustafa Özmen, Çevre ve Şehircilik Müdür Yardımcısı Şenol Güneş, Çeküd İl Temsilcisi Mehmet Çakmak ile Hizmet İçi eğitim programa katılan öğretmenler katıldı.

ÇEKÜD (Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği) ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 81 ilde eşzamanlı olarak öğretmenlere yönelik düzenlenen Hizmet İçi Eğitim Seminerine Çevre ve Şehircilik, Orman ve Su İşleri Bakanlıkları, Orman Genel Müdürlüğü ve Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü’nün de eğitici görevlendirdiği kurslarda öğretmenler, çevre bilincinin geliştirilmesi ve genç kuşaklara aktarılabilmesi amacıyla kapsamlı bir eğitim aldılar.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, programın kapanış konuşmasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü ve Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü’ne Hizmet İçi Eğitim Programına olan katkılarından dolayı teşekkür ederken “ İnşallah çevreyi çocuklarımıza, geleceğimize daha temiz bir çevre bilinciyle sizler burada eğiticilerin eğitimini aldınız. Eğitmen oldunuz. İnşallah bu aldığınız eğitimle çocuklarımızı, geleceğimizi daha güzel bir çevrede yaşamaları için gayret göstereceğinize inanıyorum. Çünkü çevre ne kadar temiz olursa çocuklarımız, o derece rahat bir ortamda yaşayıp hayat süreceklerdir. Bu eğitimi burada veren eğitimci arkadaşlara teşekkür ediyorum.4 gün boyunca bir emek sarf ettiler. Gönüllü olarak buraya gelen tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.