CHP Belediye Meclis Üyesi Turgut Aydın, Maden Makinaları İmalat Sanayi(MAKZON) ile ilgili plan değişikliği talebinin 5 üyeden oluşan İmar komisyonunun AKP’li 3 üyesinin evet oyuna karşılık CHP’li 2 üyenin ret oyu ile komisyondan geçtiğini ancak Zonguldak Valiliğine gönderilen meclis kararlarına komisyon raporunda olmamasına rağmen, “3194 sayılı İmar Kanununun 8. Maddesi gereğince onaylanmasına” cümlesi eklenerek anlamının değiştirildiğini dolayısıyla evrakta sahtecilik yapıldığını söyledi. 
Aydın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“Ret oyu verdiğimiz İmar komisyonu raporunun bütünü içinde  bulunan ve mecliste okunan 6 sayfalık muhalefet şerh yazımızın  26 ve 27 sayılı meclis kararına yazılmayıp yok sayıldığı, bu durumda komisyon raporunun eksik olarak valilik onayına gönderildiği anlaşılmıştır.
Bu durumda Valilik makamına eksik bilgiler gönderilerek meclis kararının onaylanması sağlanmıştır.
Bundan sonra bu meclis kararlarına dayalı olarak yapılacak  başta Karabük Kültür Varlıkları onayı alınması ve diğer işlemler sakat duruma düşmüş olacaktır.
Ayrıca 1 Şubat Meclis toplantısında söylediğimiz gibi yasal mevzuata aykırı iş ve işlemlerin takipçisi olacağız
Komisyon raporuna yazdığımız 22 madde ve altı sayfadan oluşan yasalara aykırı alınan meclis kararına karşı idari ve adli takibimiz devam edecektir”