Cumhuriyet Halk Partisi İl Disiplin Kurulu dün toplanarak şok bir karar verdi

CHP DEMİRTAŞ’I İHRAÇ ETTİ

 

CHP Zonguldak Belediye Meclis üyesi Turan Demirtaş, dün yapılan İl Disiplin Kurulu toplantısı sonrasında partiden ihraç edildi.  Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in aldığı kararları ve yapılan ihaleleri eleştiren konuşmalarıyla gündem gelen Demirtaş ve Gökçebey’de gazetecilik yapan Latif Aydemir, Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden oy birliğiyle atıldı. Dün öğlen saatlerinde toplanan İl Disiplin Kurulu, parti tüzüğü gereğine aykırı hareket ettiği için Demirtaş ve Aydemir’i partiden ihraç ettiklerini açıkladı.

DEMİRTAŞ, “SAVUNMAMI BİLE ALMADILAR”

Halkın Sesi’ne konuşan CHP Zonguldak Belediye Meclis üyesi Turan Demirtaş, ihraç edildiğini Halkın Sesi muhabirinden öğrendiğini belirterek, “Hayırlısı olsun. Ancak disiplin kurulu benim savunmamı bile almadılar. Benim haberim yoktu, şimdi ne diyeyim ne yapayım bilemiyorum. Daha yeni duydum. Oturup hep birlikte bir değerlendirme yaparız. Acelesi yok. Benim kavgam CHP ile değil. Benim derdim Zonguldak’ı yönetemeyenlerle” şeklinde konuştu.

İhraç edilen CHP üyesi Gazeteci Latif Aydemir ise, “Onların beni partiden ihraç etmesi benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Biz Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nde yolumuza devam ediyoruz” dedi. (Umut ERSES)