CHP Ereğli Kadın Kolları Başkanı Şenay İşeri parti merkezinden yazılı bir açıklama yaparak başsağlığı dileklerinde bulundu. İşeri şöyle dedi:

7 Mart 2017 Salı Günü Bursa’dan Ankara’ya 8 Mart Dünya emekçi Kadınlar günü etkinliği için giden Türk Metal Sendikası üyesi kadınlarımız geçirmiş olduğu trafik kazasında hayatını kaybeden 7 emekçi kadınımıza Allah’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı ve yaralı emekçi kadınlarımıza acil şifalar dileriz

Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart’ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür.

Dünya Emekçi Kadınlar Günü 1857 yılında  tekstil fabrikasında daha iyi çalışma koşulları için greve giden kadın işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından çıkan yangında barikatları aşamayarak 129 kadın işçinin yanarak ölmeleriyle gündeme geldi.

Kadınların yürüttükleri mücadelenin temelinde seçme ve seçilme hakkı, günlük çalışma saatlerinin, koşullarının ve ücretlendirmenin yeniden düzenlenmesi gibi konular bulunmaktadır. Dünya Emekçi Kadınlar Gününde bugünde ilk başlarda yapıldığı gibi eşitlik, bağımsızlık, politik baskıların ortadan kaldırılması, daha iyi yaşama ve çalışma koşulları elde etmek için çalışılmaktadır.

Kadınların hak ve eşitlik isteklerini dile getirdikleri sırf kadın olmaktan dolayı yaşadıkları sıkıntılara dikkat çektikleri, her türlü baskı ve şiddete karşı bir araya geldikleri, amaçlarına ulaşmak için çaba verdikleri çalışan kadınlar için bir gündür.

Bugün kadını aşağılayan, emeğini sömüren ve onu erkeğin hizmetçisi gören her türlü çağ dışı zihniyetlere bu zihniyetleri besleyen sisteme karşı çıkma, omuz omuza durma günüdür. Çarkın hep böyle dönmemesi için adım atma günüdür.

Unutulmamalıdır ki kadın emekçilerin olmadığı içinde yer almadığı hiçbir haklı mücadele kazanılamaz.

Her zaman emekten, insandan, özgürlükten, bağımsızlıktan, eşitlikten ve her şeyi ile bizim olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.