CHP merkez ilçe başkanı Ebru Uzun parti merkezinden yazılı bir açıklama yaparak parti yönetimine gelen eleştirileri eleştirdi. Uzun yazılı açıklamasında şöyle dedi:

CHP olarak içinden geçtiğimiz kongreler sürecinde partimizin birliğini ve bütünlüğüne zarar veren, kamuoyunda partimizin olumsuz tartışılmasına neden olan açıklamaları yerel basın yolu ile üzülerek izliyoruz.

 CHP Kongresinden yetki almış merkez ilçe yönetimimizi suçlayan merkez ilçe başkanlığının bulunduğu mekanı bir apartman katı olarak gösterip seçimlerde oy kullanacak üyelerimizi itiş kakış bir görüntü içinde benzetme yaparak delege seçimlerine çok uzun bir zaman olmasına rağmen seçimlerin şimdiden olumsuz sonuçlar doğuracak tartışmanın içine sokulmak istenmesi CHP üyelerine, seçilmiş yönetimlerine ve CHP gönül vermiş Zonguldak halkına büyük bir haksızlıktır. Siyaset uzun ve bir o kadar zorlu bir yoldur. Siyasette asıl olan ve başarıyı da beraberinde getiren Örgütlü çalışmak, sabır ve başarı merdivenlerini tek tek çıkmaktır. Parti içi seçimler ara sıra bu gerçeğe aykırı sonuçlar ortaya koyabilir. Asıl olan bu sonuçları iyi okumak ve süreci sabırla takip etmektir. CHP kimsenin şahsi malı değildir. CHP bir dilekçe ile değil, kurtuluş savaşını veren bir gerçeğin siyasal örgütlü okuludur. CHP de siyaset yapmak ve kongre süreçlerinde iddianızı ortaya koymak partimizin anayasası olan tüzüğümüzü ve yönetmeliği hiçe saymak hakkını kimseye vermez. Bu gerçeği partimizin birliği ve bütünlüğü adına hatırlatmak isteriz. Merkez İlçe başkanlık binamızda yapılacak delege seçimlerimiz 19 mahallemizi iki güne bölerek üyelerimizin hiç bir sıkıntı yaşamadan seçimleri gerçekleştirmek için her türlü önlemi alacağımızın bilinmesini isteriz.

Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı süreçte CHP Olarak halkımızın umudu ve çekim merkezi olmak şahsi siyasi beklentilerimizden çok daha önemli olduğunu hatırlatmayı görev bilerek tüm CHP üyelerimize ve Zonguldak halkına saygı ve sevgilerimizi sunarız.