15:20 - CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ŞERAFETTİN TURPCU:

"AKDEMİR VE UZUN SAHTE DEMOKRASİ MİTİNGLERİNE KATILDI"

"Çaycuma’da oylar artmıyor.  Zonguldak oylar artmıyor.  Referandumda Zonguldak Belediyesinin hiç bir katkısı olmadı. Gençlik kollarında görev yapan ama işsiz olan arkadaşlarımız ise alınmıyor. Zonguldak Belediyesi gençlerine iş veremiyorsa, yakın köylere bir park yapamıyorsa nasıl referandumu kazanacağız. Ben belediye başkanını, meclis üyelerini toplantıya çağırdım yarısı gelmedi. 15 Temmuz sahte demir aşı mitingine bizim belediye başkanımız ve Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun AKP'nin müzikleri altındaki mitinglere katıldı.  Beni zıvanadan çıkaran üçüncü olay da cami olayı.  Sanki biz camiye karşıyız.  Cami için daha makul yerler vardı.  Cami için yapılan oylamada belediye başkanı katılmadığı için bir oyla  o oylamayı kaybettik. Belediye meclisinde Turan Demirtaş olayında ben partiden atılmasını istemedim. Birincisini engelledim ama ikincisini engelleyemedim. İlçe örgütümüz meclis üyelerini birarada tutamadı.  
 
Yine geçtiğimiz günlerde hastane olayı ile ilgili TBMM'de yaşanan olayda Faruk Çaturoğlu ile yaşadığım hastaneye ilgili  polemikte örgüt arkamızda durmadı.  Belgeleri başına verdim. Peki hastane tasfiye oldu da AKP neden ihale yapmadı?
Belediye başkanları, meclis üyeleri neden yok onlara sormak lazım. Partimizde bütün seçimler önseçimde olmalı. Ama sadece parti anketine değil ilk iki kişiyi kamuoyu anketine sokarız. Cumhurbaşkanı adayımızı da CHP üyesi belirlemeli. Örgütü ele geçiren belediye meclisini, başkan adaylarını belirleyecek. Böyle bir şey yok.
Biz kendi içimizde adaletli olmalıyız.  Dört adayın birleşmesini isteyen partililerimizin tek liste talebini adaylara ilettim. Ama olmadı. Neredeyse 25 yıldır Zonguldak

Bizim ne Kantarcı ne de Akdemi le problemimiz yok
 Ama örgütü tanırlarsa biz de onları  Önce örgütü taniyacaksin. Birbirimizi sevmeyebiliriz. Halil bey kardeşim meclisi belirlesin de ne oldu. Örgüt bizi seçti. Sizler Kantarcı ya ve Akdemir'e dostluk yapmıyorsunuz.


14:05 - CHP Eski İl Başkanı Halil Furat: "Bu salonda neden bir tek Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin var, diğer 10 belediye başkanı niye yok?
İl başkanımız ve milletvekillerimiz ağabeylik  yapamıyor. Milletvekili Şerafettin Turpcu, tüm Zonguldak'ın gıptayla baktığı Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'yı basının üzerinde eleştirdi.  Milletvekili kendi desteklediği adayları için kapı kapı gezip birlik beraberlik mesajı veremez." Dedi.

13:40 - Kongrenin dilek ve temenniler bölümünde konuşan eski GMİS yöneticisi Mustafa Dağlıoğlu, kongre salonunda bulunan GMİS Genel Başkanı Demirci'nin kongre için ve Halk Arenası'nda salon vermeyişini eleştirdi....
Bunun üzerine söz alan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ise GMİS olarak tüm siyasi partilere eşit mesafede olduklarını,  gerçekten de salonun tadilata olduğunu söyledi... 
CHP delegesi eski belediye meclis üyesi  Turgut Aydın ise tüzük gereği kongrenin çarşaf liste olması gerektiğini, yapılan oylamanın usule uygun olmadığını iddia etti. Aydın, blok listenin parti içindeki "Dayı başı" tabir edilen kişiler tarafından belirlendiğini söyledi.

12:00 - Cumhuriyet Halk Partisi kongresi divan heyetinin oluşmasıyla başladı...
Divan Başkanı Avukat Ali Osman Odabaş'ın uzlaşı çağrısından sonra geçilen kongre sürecinde Eski Milletvekili Harun Akın'ın blok listenin gündemin okunmasının  öncesinde oylanması gerektiğini söyledi. Kısa süreli bir polemiğin ardından kongrenin çarşaf liste ile değil de blok listeyle yapılması oy birliğiyle kabul edildi.  
Oylamanın ardından faliyet raporu okundu...
Kongre devam ediyor...
Ayrıntılar gelecek...