CHP Zonguldak Milletvekili, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Ünal Demirtaş, Almanya Büyükelçiliği, Çalışma Ataşesi Ute Gohla ve Uzman Sevinç Geliç ile bir araya geldi.

Görüşmede,AB katılım müzakere çerçevesinde "Sosyal Politikalar ve İstihdam "başlıklı 19.Fasıl konusunda değerlendirmelerde bulunan CHP'li Demirtaş, bu görüşmeyi önemli ve anlamlı bulduğunu ifade etti.

"ÇALIŞMA HAYATINDA CİDDİ ADIMLAR ATILMALI!

Almanya Büyükelçiliği, Çalışma Ataşesi UteGohla ve Uzman Sevinç Geliç ile yapılan görüşmeyi önemli ve anlamlı bulduğunu,çalışma hayatında ciddi adımlar atılması gerektiğini belirten CHP'li Demirtaş," Almanya, Avrupa Birliği’nin lokomotifi bir ülke olduğu kadar, en yoğun ticari ve turizm ilişkimizin olduğu, Türklerin yoğunlukla bulunduğu ve aynı zamanda Zonguldak'tan da çok sayıda gurbetçimizin yaşadığı ülke olması açısından da son derece önemli bir ülkedir" dedi

Görüşme AB müzakere sürecinde " Sosyal Politikalar ve İstihdam" başlıklı 19.Fasıl çerçevesinde yapıldı. Çalışma hayatına dair sorunlar, çözüm yolları ve sosyal politikalardaki yanlış uygulamalar ile ilgili değerlendirmelerde bulunulan görüşmede, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş Cumhuriyet Halk Partisi’nin iş ve çalışma yaşamına dair politikalarını anlattığını ifade etti. Görüşmede, parlamentodaki çalışmalar ve işleyiş konusundaki bilgilendirme de yapıldı.  İş sağlığı ve güvenliği konusundaki eksikler, iş kazaları ve meslek hastalıkları, OHAL’in çalışma yaşamına etkileri, örgütlenme, grev ve toplu sözleşme hakkı açısından sendikalaşma konuları üzerinde de karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.(Haber merkezi)