CHP Zonguldak Milletvekili, 27.Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Gündüz saatlerinde Devrek'te kamu kurumları ile STK'ları ziyaret eden Ünal Demirtaş, akşam da Kdz. Ereğli'de seçim çalışmalarına devam etti.
 
CHP'li Demirtaş, Devrek CHP İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, Devrek İlçe Yönetimi ve çok sayıda partili ile birlikte Devrek Kaymakamlığını, Muhtarlar Derneği’ni, Devrek Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifini, Devrek Sanayi ve Ticaret Odasını, Devrek Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimler Derneği’ni son olarak da  Eğitim Sen Devrek İlçe Temsilciliğini ziyaret etti.
 
CHP heyeti, ilk olarak Devrek Kaymakamlığında göreve yeni başlayan , kaymakam vekili Mehmet Soylu’yu ziyaret etti. Soylu’ya başarı dileklerini ileten CHP’lilere teşekkür eden kaymakam vekili aynı zamanda başarılar diledi.
 
KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR!
 
CHP’li Demirtaş ile beraberindekiler, Devrek programına Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ile devam etti. Muhtarlar Derneği Başkanı Devrek’in köy ve mahalle muhtarlarına dair bilgi verdikten sonra Zonguldak vekillerini her zaman görmek isteklerini ifade etti.
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da konuşmasında köylerin sorunlarını en iyi bilenlerden biri olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: “Ben bir köy çocuğuyum. Bir maden işçisinin çocuğuyum. Muhtar bizim her şeyimizdir. Muhtar bir köyün valisidir, kaymakamıdır, belediye başkanıdır, hakimidir. Muhtarlığın ne kadar önemli bir kurum olduğunu çok iyi bilirim. Köylerin sorunlarını da çok iyi bilirim. Nerden bilirim? Çünkü ailem hala köyde oturuyor. Milletvekili seçildikten 6 ay sonra bütün köy muhtarlarımıza bir mektup yazdım. Köyde yol, su, elektrik, kanalizasyon sorunu olup olmadığını sordum. Köyünüzden TTK’ya işçi alınmasını ister misiniz gibi 10 tane soru olan bir mektup yazdım. Bu mektubun en üstüne Mustafa Kemal Atatürk’ün “Köylü Milletin Efendisidir” sözünü yazdım. 383 köy muhtarımızdan 21 tanesi cevap verdi. Cevap vermeyen muhtarlarımızı mektubun ulaşıp ulaşmadığı ile ilgili olarak tek tek aradım.  Maalesef ulaştığını ama cevap verilmediğini öğrendik. Biz bu sorunlarla ilgilenmeye başladığımız sırada hain bir darbe girişimi yaşadık. Şimdi bu konuda yeniden bir çalışma yapacağız. Muhtarlarımızdan da beklentimiz köylerindeki sorunları bize aktarmalarıdır. Biz de bu sorunların çözümü için elimizden geleni yapacağız.”
 
ZONGULDAK İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ!
 
Devrek Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaretinde Yönetim Kurulu Başkanı ile Türkiye’deki ekonomik durum ile ilgili genel bir değerlendirme yapan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, makro ekonomik verilerdeki bozukluklara dikkat çekerek seçimden sonra da Türkiye’de iyi bir tablo olmayacağını ifade etti. CHP’li Demirtaş konuşmasında Zonguldak için birlik platformu oluşturulması gerektiğini belirterek şunları kaydetti: “Türkiye’deki genel sorunların yanı sıra Zonguldak’ın kendine özgü sorunları var. Devrek- Kdz. Ereğli, Kdz. Ereğli-Zonguldak yolları 16 yıldır bitirilmedi. Filyos Projesi’nde henüz alt yapı çalışmaları bile tamamlanamadı. Çaycuma Havalimanı iç ve dış hatlara hala açılmadı. TTK’nın işçi açıkları giderilmedi. 2011 yılından beri aynı sorunları konuşuyoruz. Yatırım teşvik derecemiz komşu illerimiz Düzce ve Bartın’a göre daha düşük olduğu için Zonguldak yatırımcılar açısında cazip bulunmuyor. Düzce yatırım teşvikte 4’üncü derecede, biz 3’üncü derecedeyiz. Bu konuda pek çok girişimde bulunduk. Soru önergesi verdim. İlgili Bakanlara, ilgili müdürlüklere mektuplar yazdım. Düzce’ye çok daha fazla sayıda teşvik verilmiş. Zonguldak’ın yatırım teşvik derecesi en az 4’e yükseltilmelidir.Yine  bazı sektörler seçilip özel teşvikler ve destekler verilmelidir” dedi.
.
Devrek Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi Başkanlığını ziyaretinde de yatırım teşvik derecesi ile yaşanan sorunları aktaran Ünal Demirtaş, “sosyo ekonomik veriler baz alınarak düzenlenen teşvik derecelerinde, Erdemir’i ve bazı kurumları çıkarsak Zonguldak 5’inci derece teşvik bölgeleri içinde yer alır” dedi. Zonguldak için birlik olunması gerektiğine bir kez daha vurgu yapan CHP’li Demirtaş, merkez ve ilçelerdeki oda, dernek ve stk’ların Zonguldak için birleştiği bir platform oluşturması gerektiğini ifade etti. Şimdiye kadar bölgenin gelişmesi için her zaman her türlü desteği verme konusunda hazır olduklarını ileten CHP’li vekil, iktidar partisinin milletvekillerinin kendi aralarında dahi birlik olmadığını söyledi.
Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi Başkanı da esnafın zor durumda olduğunu, gerçek ihtiyaç sahiplerinin kredilere ulaşamamasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi.
 
EMEKLİYE SAHİP ÇIKAN PARTİ CHP!
 
Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimler Derneği’ni de ziyaret eden CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş konuşmasında şunları ifade etti: “Zonguldak’ta aktif çalışan sayısı 91 bin civarında, emekli sayımız ise 156 bin. Yani Zonguldak artık bir emekli kenti. Dolayısıyla emeklilerin durumunu yakından takip ediyoruz. Benim çalışma alanım da aslında ağırlıklı olarak sosyal politikalardan oluşuyor. Bu dönemde de emeklilerimizin hakları ile ilgili olarak çok fazla çalışma yaptık.2015 yılında emekliye birer maaş ikramiye verilmesi gerektiğini söylediğimizde kaynak yok demişlerdi. Şimdi bin lira veriyorlar. Ancak orada da sorunlar olduğunu biliyorum. Demek ki kaynak varmış. Biz CHP olarak en düşük emekli ücretini 1500 TL yapacağız. Emeklilerimiz için adil bir intibak yasası çıkaracağız. Emekli ücretlerinden sağlık kesintisi yapılmaması için kanun teklifi verdim.1.5 milyon emeklimiz, 700-800 civarında ücret alıyor. Bu, emekliye öl demektir. Emeklilerin durumu günden güne kötüleşiyor. Bir başka konu emeklilikte yaşa takılanlar. Bunların da mağduriyetlerini gidereceğiz. Aslında en büyük parti emekliler.12 milyon emekli var. Zonguldak’ta da en büyük parti emeklilerin partisi. Emekliler bir hükümeti kurar da yıkar da! Emekli önce kendisine sahip çıkan partiye sahip çıkmalıdır. Emeklinin aldığı para esnafımıza da katkı sağlıyor. Bizim emeklimiz parası biraz arttığı zaman bunu Devrek’te harcıyor. Emekli bu parayı Antalya’da, Pariste harcamıyor. Emeklilerden bu defa çok güçlü bir destek istiyoruz. Hem   Muharrem İnce’ye, hem de CHP’ye inanıyorum ki emeklilerimiz güçlü bir şekilde destek olacaktır “ dedi
 
CHP’li Demirtaş ve beraberindekiler Devrek’te son olarak Eğitim Sen Devrek İlçe Temsilciliğini ziyaret ederek eğitim politikalarının yanı sıra ülke gündemindeki diğer konulara dair de değerlendirmelerde bulundular.
 
CHP ÖREN'DEN DESTEK İSTEDİ!
 
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş; Devrek’ten ayrıldıktan sonra Kdz. Ereğli CHP İlçe Örgütü, İl yöneticileri, eski Belediye başkanı Halil Posbıyık ile birlikte, Kdz. Ereğli’de Amatör Spor Kulüpleri Derneği iftarının devamında akşam da Zonguldak Ereğli Ören Köyü Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği’ne ziyarette bulundu. Ziyarette yapılan konuşmalarda ülke gündemi, demokratik parlamenter sistemin önemi ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. CHP Zonguldak İl Yöneticisi Dr.Eylem Ertuğrul, yaptığı konuşmada hiçbir partinin Kdz.Ereğli'den adayı olmadığına dikkat çekerek, CHP'nin ilk sırayı Kdz.Ereğli'nden bir adaya verdiğini, bu nedenle Kdz.Ereğli'nin gücünü daha fazla hissettirmek için şu anda da milletvekilliği görevini yürüten Ünal Demirtaş'a güçlü bir şekilde verilmesi gerektiğini   ifade etti. Eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise konuşmasında bu seçimin tarihi bir seçim olduğuna dikkat çekerek, hem CHP’ye hem de Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye güçlü destek verilmesi gerektiğini söyledi. Konuşmasında parlamenter demokrasi vurgusu da yapan Posbıyık, "Ünal Demirtaş'ı zaten tanıyorsunuz. Kdz.Ereğli'nin, Ballıca köyünün  çocuğuna tam destek istiyoruz" dedi. CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da Zonguldak ve Kdz. Ereğli’nin sorunlarına değindi. 14 yılda 14 km.’si yapılan Ereğli-Devrek yolunu anlatan CHP’li Demirtaş, “AKP İktidarda kalmaya devam ederse daha 40 yıl daha bu yol bitmez. Zonguldak’ın ve Kdz. Ereğli’nin sorunlarını en iyi bilen iki lider var. Birisi Muharrem İnce, diğeri de Kemal Kılıçdaroğlu. Bu sefer bize güvenin” dedi. Ören  halkı da CHP’ye ve adaylarına tam destek olacaklarını ifade ederek, artık tamam dediler.