Bugün yapılan Zonguldak Belediye Meclis Toplantısı’nda gündeme gelen imar değişikliği talebi CHP’nin protestosu nedeniyle komisyondan geri döndü.

Maden Makinelerinin üreticilerinin buluşacağı MAKZON projesinin de içinde bulunduğu küçük sanayi sitesi için yapılan imar değişikliğine itiraz eden CHP grubu, komisyon toplantısını protesto ederek katılmadı.

3 AKP’li, 2 CHP’li olmak üzere 5 kişiden oluşan imar komisyonunda AKP’li meclis üyesi Bekir Selçuk ve CHP’li üye Sertan Bacak izinli oldukları için komisyona katılmadı. Geri kalan 3 komisyon üyesinden CHP’li Turgut Aydın’da CHP grubunun protesto kararı gereği komisyon toplantısına girmeyince yasa gereği en az 3 kişi ile toplanması gereken imar komisyonu toplanamayınca imar değişikliği talebi Temmuz oturumuna kaldı.

CHP grubu adına Halkın Sesi’ne konuşan CHP Grup Başkan vekili Dr. Atınç Kayınova, “CHP olarak yatırıma değil şehrin içine bir sanayi sitesi kurulmasına karşıyız. Bunun altını özellikle çizmemize rağmen Sayın Selim Alan, CHP gurubunu yatırıma karşıymış gibi lanse etmeye çalışıp ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla imar değişikliği talebini komisyona havale etmiştir. Bizlerde CHP Grubu olarak Başkanın bu küçümseyen ve her zamanki çirkin tavrı nedeniyle komisyon üyesi Turgut Aydın arkadaşımızın toplantıya katılmaması kararını aldık. Kimse Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve ona oy veren Zonguldaklıları yok sayamaz” dedi.