Son bir haftaya damgasını vuran MAKZON Projesiyle ilgili tartışmalar projenin önüne geçti. AKP, CHP grubunu yatırımı engellemekle suçlarken, CHP’liler ise AKP’yi şehrin ortasına sanayi sitesi kurarak konuyu oldu bittiye getirmekle suçladı. 
Tartışmaların odağındaki CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova, Zonguldak Belediyesi’ne yazılı dilekçe vererek 3 Haziran tarihinde yapılan meclis toplantısının görüntülerini almak istedi. Kayınova’nın talebine ret cevabı veren Başkan Selim Alan, isterlerse Meclis Kalemine giderek görüntüyü izleyebileceklerini söyledi. 

“BU MU ŞEFFAF BELEDİYECİLİK”
Başkan Selim Alan’ın en başından itibaren şeffaf belediyecilik vadettiğini hatırlatan CHP’li Kayınova, “AKP Grubu ve Başkan Selim Alan koca bir şehri ilgilendiren konuda halka sormadan projeyi oldu bittiye getirmek istiyor. O toplantıda da söylediğim gibi biz projeye değil yerine karşıyız. TOKİ projesi ve Üzülmez Kültür Vadisi ile yanyana bir sanayi sitesi kent adına cinayettir. Bu nedenle meclis kayıtlarını alıp kamuoyuyla paylaşmak istedik ama sayın başkan ne hikmetse uygun görmedi. Bu mu şeffaf belediyecilik?” dedi.