Zonguldak Belediye Başkanını belirlerken hata yaptığını itiraf eden CHP Genel Merkezi şimdi de İl Başkanlığı seçiminde Tural Oral’ı tek aday göstermeye hazırlanıyor

CHP’DE “GÜDÜMLÜ” KONGRE!

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak il Başkanlığı kongresi öncesinde genel merkez yönetimi antidemokratik bir karar alarak seçimlere resmen müdahale etti. 16 Şubat Pazar günü yapılacak il kongresi öncesinde tek adayla seçime gitmek için ilçe başkanlarını genel merkeze davet eden CHP üst yönetimi Turan Oral’ı genel merkezin ve mevcut Zonguldak milletvekillerinin adayı olarak lanse etti.  Eski ve yeni vekillerin hesaplaşmasına alet olan CHP Genel Merkezi’nin bu tavrı bağımsız aday olarak çıkmaya hazırlanan Osman Yayla, Tahsin Erdem, Murat Pulat ve Halil Furat’ı yok saymak olarak yorumlandı. CHP eski Zonguldak Milletvekili Harun Akın ve Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’un desteklediği Hakkı Güney’e karşı Turan Oral’ı aday çıkartan CHP milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz parti tabanında büyük tepki topladı.

CHP İL BAŞKANLIĞI DEĞİL,
KURULTAY DELEGESİ YARIŞI!

Üst kurul delege iradesinin hiçe sayıldığı CHP il başkanlığı yarışında milletvekillerinin bu tavrı yüzünden kongre, İl başkanlığından çok kurultay delegesi olmak isteyen ilçe başkanlarının yarışına dönüştü. Hangi aday güçlü ise onun kurultay delegesi listesine girmeye çalışan bazı ilçe başkanları, yüzlerce delegenin iradesini ipotek altına almışçasına daha şimdiden kapı arkasında pazarlık yapıyor. İlçelerde bu gelişmeler yaşanırken, yeni ve eski milletvekilleri ise ilk genel seçimde kendisine rakip olmayacak “pasif” bir İl Başkanı seçme telaşına düştü. CHP’de kimse kaybedilen belediye başkanlıkları ya da yıllardır 2 milletvekilinin üzerine çıkamayan oy oranını değil de, kendi siyasi geleceklerinin hesabı üzerinden siyaset geliştiriyor. Cuma günü son kez toplanmaya hazırlanan CHP İlçe başkanları İl başkan adayını teke düşürmek, bu olmadığı takdirde çok adaylı değil de iki adaylı kongre yapmak için prensip kararı almaya hazırlanıyor.