Kendi çıkardığı ‘beyaz’ listede kadın ve cinsiyet kotasını uygulamayan CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, ‘mavi’ listeden delege çalmak için yapılan itirazı bugün karara bağlayacak

CHP’DEN KARAR ANI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından 2017 yılı için bastırılan "CHP KONGRELER KLAVUZU"nda bahsi geçen ilgili maddelerin aksine kaybettiği delege seçimlerini lehine çevirmeye çalışan CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun'a üyelerden tepki yağıyor. Genel Merkez tarafından tüm teşkilatlara gönderilen klavuzun birinci maddesi olan, "Muhtarlık bölgesi delegeleri ve parti içi önseçmenlerin belirlenmesi ile ilçe ve il kongrelerinin  yapılmasına ilişkin esaslar"  başlığı altında belirtilen "Cinsiyet ve Gençlik kotası" açıklamasında alenen belirtilmesine rağmen CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, alınan son kararı yok sayıyor.  

 KENDİSİ DE KOTAYI UYGULAMAMIŞ

İlgili maddede "delege" seçimleri için gençlik ve cinsiyet kotası hakkında  herhangi bir şart yer almazken, Uzun'un bu hamlesi kaybettiği seçime kılıf bulmak olarak yorumlandı. Aynı seçimlerde kendi elleriyle hazırladığı beyaz listede gençlik ve kadın kotasına uymadığı gözlenen Uzun ve yönetiminin mavi liste için itiraz olduğunu açıklaması parti içinde infiale neden oldu. CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun'un bugün itirazı değerlendirerek karar vermesi bekleniyor. Öte yandan bugüne kadar yapılan ilçe seçimlerinin hiç birinde kota uygulanmamıştı. Uzun ve yönetiminin vereceği karar kamuoyunda merakla bekleniyor.