CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın da aralarında olduğu 15 CHP Milletvekili, İYİ Parti’nin TBMM’de grup kurarak 24 Haziran seçimlerine girebilmesi için CHP’den istifa edip İYİ Parti’ye geçti.
CHP’den Kontratak!
Türkiye, dün siyaset tarihinde görülmemiş bir olayla şahitlik etti. CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın da aralarında olduğu 15 CHP Milletvekili İYİ Parti’ye geçti. Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun da talimatlarıyla İYİ Parti’nin TBMM’de grup kurarak seçimlere girebilmesi için CHP’den istifa edip İYİ Parti’ye geçen Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, “Ak Parti ve MHP Türkiye’ye ve demokrasiye kumpas kurdular, tuzak kurdular. Türkiye’ye, demokrasiye kurdukları kumpası bozmak için, ve kurdukları kumpası ve tuzağı boşa çıkarmak için bir Türkiye ve parti görevi olarak yıllarımı verdiğim partimden istifa ettim, İYİ Partiye geçtim.” dedi.
“TÜRKİYE’YE HUZUR GELECEK”
Tarihi kararın Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Demirtaş, “24 Haziranda sarayında badem sütüyle beslenen Ak Parti genel başkanını sarayından hep beraber indireceğiz. 24 Haziran Türkiye’de güneş açacak, Türkiye’ye demokrasi ve huzur gelecek." şeklinde konuştu.
   Öte yandan CHP kulislerinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığıyla bilinen 15 milletvekilinin aday olmayı düşünmeyen ya da misyonunu tamamlamış isimlerden oluştuğu konuşuluyor.